Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat miercuri, 13 februarie, că bugetul local nu va putea fi aprobat în luna februarie, întrucât bugetul de stat nu a fost încă aprobat și publicat în Monitorul Oficial. Astfel, edilul Sucevei estimează că proiectul bugetului va putea fi aprobat în prima decadă a lunii martie.

În ceea ce privește întâlnirile avute de edili în cadrul Asociației Municipiilor, Ion Lungu a precizat că se aștepta ca lucrurile să stea diferit, în condițiile în care mulți primari PSD se declarau nemulțumiți de forma bugetului.

„Foarte mulți primari erau nemulțumiți de buget, mai ales cei din zona PSD-ului și a UDMR-ului și nu mă refer la Gabriela Firea sau la Robert Negoiță, care au probleme cu PSD. Mă refer la primarii PSD ai orașelor mari, cum sunt Craiova, Constanța, Brăila, Galați, Buzău, Hunedoara și Oradea care erau nemulțumiți. Noi am sperat că se va întâmpla ceva, cu ajutorul parlamentarilor lor, însă nu prea s-a întâmplat nimic”, a precizat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

În ceea ce privește câștigurile bugetare ale Primăriei Suceava, Ion Lungu a explicat că deși unitatea administrativ teritorială pe care o administrează va câștiga aproape 6 milioane de euro, după ce va face plățile lunare către persoanele cu handicap și însoțitorii acestora, va rămâne cu doar 1 milion de euro.

„A crescut cota din impozitul pe venit la 60%, asta înseamnă că Primăria Suceava va primi peste 27 de milioane de lei, adică aproape 6 milioane de euro. Deși câștigăm acești bani, în același timp ni se pune în cârcă Direcția de Asistență Socială, ceea ce înseamnă că pentru cele 423 de indemnizații de însoțitori și pentru cele 403 indemnizații de handicap, municipalitatea va cheltui peste 22 de milioane de lei. Noi rămâmem cu un milion de euro, ceea ce înseamnă un plus față de anul trecut, însă un minus față de anul 2017”, a explicat edilul Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.