Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat în conferința săptămânală de presă de miercuri, 13 ianuarie, că se lucrează la fundamentarea bugetului pentru anul 2021.

„Chiar dacă bugetul anului 2021 va fi un buget al austerității la cheltuieli de funcționare, va fi un buget al dezvoltării pentru că sunt în derulare foarte multe proiecte europene”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Edilul a subliniat că proiectele europene, precum și proiectele a căror finanțare este de la bugetul local, reprezintă aproximativ 50% din buget.

Potrivit acestuia, este vorba de proiectul integrat de transport ecologic, reabilitarea Curții Domnești, amenajarea Zonei de agrement Parc Șipote, finalizarea Zonei de agrement de pe malul râului Suceava, modernizarea stadionului din Ițcani, reabilitarea Colegiilor „Alimentar”, „Petru Mușat”, și „Petru Rareș” și a Grădiniței din zona centrală,  finalizarea centrului multifuncțional Ițcani și proiectul de digitalizare a activității Primăriei.

Ion Lungu a subliniat că aceste proiecte cu finanțare europeană au o valoare totală de 201,17 milioane de lei, iar adăugând și proiectele cu finanțare de la bugetul local, valoarea investițiilor reprezintă aproximativ 50% din bugetul anului 2021.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.