Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a declarat ieri că bugetul municipiului Suceava pentru anul 2016 este un buget „al dezvoltării”. Lungu, care este inițiatorul proiectului de buget care va fi supus aprobării Consiliului Local în ședința astăzi susține că are emoții doar la partea cu demararea lucrărilor la sala polivalentă.

„În sfârșit am finalizat bugetul. Sper să fie și aprobat în ședința de Consiliu Local. Am avut trei rânduri de consultări cu consilierii locali și sper ca în final să voteze acest buget. Așa cum știți, în fiecare an trebuie demarate licitații, iar licitațiile se contestă și ne trezim la jumătatea anului că nu putem implementa bugetul aprobat. Față de bugetul inițial al anului 2015, bugetul este mai mare cu 7,3%. Așa cum în anul 2015 am încasat cu 400 de miliarde mai mult decât în anul 2014, același lucru sper să se întâmple și anul acesta”, a declarat primarul Lungu.

 

Anul 2016 are un buget bazat pe dezvoltare

 

„În ordinea procentelor, pentru învățământ avem 28,26%, locuințe, dezvoltare publică 15, 99%, transporturi 13,94%,, combustibil și energie 12,08%, protecția mediului 6,65%, asistență socială 4,49%, autorități executive 3,3%, ordine publică 2,06%, datoria publică 1,74%, evidența populației 1,58%, sănătate 1, 51% și acțiuni generale 0,31%. Așa cum am mai spus este un buget optimist, dar încercăm să executăm cât mai mult din el”, a subliniat Ion Lungu.

Lungu a mai menţionat că în proiect este inclus și  împrumutul de 25 de milioane de lei pentru începerea lucrărilor la Sala Polivalentă, subliniind că la acest obiectiv intenţionează ca licitaţia să fie făcută pentru proiectare şi execuţie astfel încât, să nu mai fie nevoie ca după proiectare să se mai organizeze o altă licitaţie pentru desemnarea constructorului. Trebuie amintit și de investiţia de un milion de euro pentru nocturna Stadionului Areni, care se regăsește în același proiect.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.