Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a informat, într-o conferință de presă, că marți, 9 martie, președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat Legea Bugetului de Stat iar, prin urmare, în ședința Consiliului Local a municipiului Suceava din data de 25 martie va fi dezbătut bugetul municipalității sucevene.

Edilul a subliniat anterior că bugetul anului 2021 va fi unul al dezvoltării, din punctul de vedere al investițiilor și unul al austerității, din punctul de vedere al cheltuielilor de funcționare, precizând că proiectele europene, precum și proiectele a căror finanțare este de la bugetul local, reprezintă aproximativ 50% din buget.

Ion Lungu a mai spus  că aceste proiecte cu finanțare europeană au o valoare totală de 201,17 milioane de lei, iar adăugând și proiectele cu finanțare de la bugetul local, valoarea investițiilor reprezintă aproximativ 50% din bugetul anului 2021.

Primarul Sucevei a declarat că unul dintre capitolele importante ale bugetului face referire la extinderea rețelelor de iluminat public, în acest an Primăria având în vedere extinderea rețelelor pe mai multe străzi din municipiul reședință de județ printr-un proiect de aproximativ 4,9 milioane de lei.

„Este un capitol foarte important pentru că sunt foarte multe solicitări de la suceveni privind extinderea rețelelor electrice. În acest an vom extinde iluminatul public pe străzile Ieraclie Porumbescu, Traian Popovici, Tudor Vianu, Ionel Teodoreannu, Energeticianului, Căpitan Nicolae Cătănescu, Triajului, Dimitrie Loghin, George Topârceanu, Constructorului, Aleea Dumbrăvii și Roma. De asemenea, mai sunt 18 solicitări în acest sens, însă pe care nu le putem onora din cauza faptului că străzile sunt private iar, confrom legii, Primăria nu poate investi acolo”, a declarat primarul Ion Lungu.

Edilul îi îndeamnă pe proprietarii străzilor private să meargă să le doneze la Primărie pentru că, doar așa vor putea fi promovate proiecte și accesate fonduri europene în vederea modernizării.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.