Bugetul municipiului Suceava a fost aprobat în ședința extraordinară a deliberativului de joi, 4 aprilie. Trebuie precizat că din cei 23 de consilieri locali prezenți, 15 au votat pentru buget și 8 s-au abținut.

Cei 15 consilieri care au votat pentru aprobarea bugetului sunt de la PNL, PMP și ALDE, iar cei 8 care s-au abținut sunt de la PSD.

Potrivit proiectului bugetului, în municipiul Suceava vor fi realizate mai multe investiții, atât la unitățile școlare, cât și la infrastructură. De asemenea, și sportul va primi finanțarre de la Primăria Suceava.

Ion Lungu a spus că majorarea bugetului  Sucevei vine, în primul rând, din bugetul la capitolul investiții, dar și din cel al fondurilor europene, în acest an fiind depuse proiecte cu finanțare europeană de peste 52 de milioane de euro.

Deși consilierii locali și-au  dat cu părerea despre diferite puncte din proiect, niciunul nu a propus vreun amendament, bugetul fiind aproboat doar cu completările făcute de primarul Ion Lungu.

Bugetul este în valoare de 389 de milioane de lei, iar cheltuielile sunt cu 3 milioane de lei mai mari, deficitul fiind acoperit din excedentul anului trecut.

Trebuie precizat că secțiunea de dezvoltare este de 25% din totalul bugetului.

Primarul municipiului Suceava Ion Lungu a declarat că bugetul este „unul echilibrat pentru toate cartierele” și a detaliat principalele sectoare care vor beneficia de investiții.

„A fost aprobat, astăzi, Bugetul General Consolidat al Municipiului Suceava. Este un buget al dezvoltării, deoarece 35,27% este destinat proiectelor de dezvoltare a municipiului Suceava. Bugetul consolidat pentru anul 2019 este mai mare cu 21,0% comparativ cu anul 2018. Este un buget realist şi optimist în același timp”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.