Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că lucrează la fundamentarea bugetului pentru anul 2020. Potrivit acestuia, bugetul va fi unul al dezvoltării, de aceea, incluse în plan sunt 27 de  proiecte importante de investiții. 

„Va fi un buget mare, estimez eu la 500 de milioane de lei, mai mare cu 50 la sută față de cel de anul trecut”, a declarat Ion Lungu.

De altfel, edilul Sucevei a prezentat prioritățile bugetului anului 2020. Astfel, la capitolul investiții în acest an sunt: autobuzele electrice, autobaza pentru divizia electrică a TPL și stațiile de călători, Centrul Multifuncțional Ițcani, grădinițele din Burdujeni, Ițcani și din zona centrală, amenajarea zonei de agrement pe malul râului Suceava, amenajarea zonei de agrement Parc Șipote, reabilitarea sediului Primăriei, reabilitarea Curții Domnești, implementarea proiectului de digitalizare a Primăriei Suceava (APLICAT), ruta alternativă Suceava-Botoșani, aducțiuni de gaz metan în Burdujeni-Sat, modernizarea Ștrandului Ițcani, modernizarea Pieței George Enescu, parcarea supraterană, modernizarea Stadionului Areni cu instalație de nocturnă, sera floricolă, asfaltări de străzi de pământ (Lev Tolstoi, Micșunelelor, Crângului, Traian Țăranu, Barbu Ștefănescu Delavrancea, Ștefan Luchian, Șt. O Iosif, Emil Cioran, Vasile Pârvan), încălzire Bazar, reabilitarea termică a blocurilor, finalizarea Cartierului Europa, finalizare montare platforme îngropate și semi-îngropate, reabilitare rețele termice prin POIM, canalizație cabluri, implementarea studiului de circulație după intrarea în funcțiune a autobuzelor electrice și Sala Polivalentă.

„Avem un număr de 27 de proiecte importante de investiții care se reflectă și în buget. Anul acesta vom avea foarte mult de lucru și sper ca proiectele europene să se deruleze corespunzător. Noi ne dăm silința să le putem implementa”, a conchis primarul Ion Lungu.

Trebuie precizat că primarul Ion Lungu își propune să adopte bugetul în ședința ordinară a Consiliului Local din data de 30 ianuarie 2020. Până atunci va purta discuții cu reprezentanții unităților școlare, cu reprezentanții asociațiilor de proprietari, cu persoanele abilitate din cadrul direcțiilor din unitatea administrativ teritorială, dar și cu reprezentanții ONG-urilor din municipiu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.