Cristian Bușoi, vicepreședinte PNL în domeniul Sănătate Muncă, Familie și Protecție socială, susține într-un comunicat de presă că moțiunea PNL pe Sănătate este acoperită de scandalul Dragnea-Tudose.
„Este rău că trăim într-o țară și facem o politică în care o moțiune pe Sănătate este un subiect puțin spre deloc băgat de seamă în dezbaterea publică și politică.”, afirmă Bușoi.
Vicepreședintele PNL constată pericolul înăbușirii moțiunii de circul politic cauzat de criza PSD: „Asta deși moțiunea vizează un ministru în mandatul căruia au murit zeci de copii din cauza unei boli eradicate în UE, iar partidele care conduc astăzi România au ajuns la guvernare cu promisiunea construirii de spitale, însă nu au făcut absolut nimic pentru a atrage banii europeni gratis pentru acest obiectiv. Cel mai rău lucru nu este circul politic al guvernării PSD, care va afecta, în cele din urmă, și perspectiva de încredere asupra evoluției economice a țării.”
Bușoi notează că domeniul Sănătății „a ajuns un domeniu neglijat complet. Nu este vorba doar despre incapacitatea unui ministru, ci despre dezinteresul total al guvernării pentru domeniul Sănătate. Singurul lucru pe care l-a oferit PSD în Sănătate este minciuna creșterilor de salarii de mii de euro pentru medici.”
„Câștigarea alegerilor la scorul obținut de PSD și întocmirea unei majorități așa cum este cea care susține guvernarea, ar fi însemnat, în mod normal, o răspundere politică și ar fi implicat, în mod normal, o gândire și o coerență de acțiune politică într-un domeniul cheie al programului de guvernare.”, adaugă Cristian Bușoi.
Totodată, liberalul subliniază hibele guvernării: „Nimic din toate acestea: nici răspundere politică, nici preocupare, nici coerență nu a arătat guvernul PSD, ba chiar dimpotrivă. Dezinteresul a fost criminal și a dus la victime, care au făcut, pentru prima dată, România subiect de atenționări politice de la nivelul Comisie Europene în legătură cu situația din Sănătate.”
„Faptul că moțiunea pe Sănătate nu este mai vizibilă în dezbaterea publică nu este o constatare resemnată. Dimpotrivă. Arată nevoia de multă agresivitate politică din partea opoziției, dar mai ales nevoia de a lega acțiunea politică a PNL de acțiunea civică, pentru a face un front comun împotriva dezinteresului criminal al PSD în domeniul Sănătății.”, observă Cristian Bușoi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.