Joi, 2 septembrie, la orele 15:55, echipajul din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, format din doi agenți de poliție, în timp ce desfășura activități de poliție rutieră pe raza comunei Satu Mare, a efectuat semnal regulamentar de oprire folosind semnalele acustice și luminoase ale autospecialei din dotare, la autoturismul marca BMW 320 (Germania) care se deplasa pe D.C. neclasificat din localitate.

 Conducătorul autoturismului nu s-a conformat semnalelor de oprire, astfel că echipajul de poliție a pornit în urmărirea acestuia, iar în încercarea de a scăpa, a mărit viteza de deplasare îndreptându-se către localitatea Bădeuți, or. Milișăuți, pe mai multe drumuri comunale neclasificate de pe raza celor 2 localități.

 Aflându-se pe raza localității Bădeuți, în extravilan, în încercarea de a opri autoturismul, după efectuarea somațiilor legale, un agent de poliție a tras mai multe focuri de armă în plan vertical, folosind pistolul din dotare. Tot atunci, agentul de poliție  I. G. a tras și mai multe focuri de armă în direcția pneurilor autoturismului.

Conducătorul autoturismului în cauză nu s-a conformat semnalelor regulamentare de oprire, continuându-și deplasarea.

 Ajungând în comuna Burla, autoturismul a părăsit partea carosabilă și s-a oprit, iar conducătorul a abandonat mașina și a fugit către o zonă de pășune, astfel că lucrătorii de poliție au continuat urmărirea persoanei suspecte, pe jos, pe o distanță de circa 500 de metri.

 Pe traseul parcurs pedestru, agentul principal de poliție G. C., după efectuarea somațiilor legale, a tras mai multe focuri de armă în plan vertical.

Deși s-a folosit armamentul din dotare, persoana urmărită nu a fost rănită, iar în cele din urmă acesta a fost ajuns din urmă și a fost prins de către cei doi lucrători de poliție.

 Cu această ocazie, persoana urmărită a fost identificată ca fiind L. Ionuț din orașul Milișăuți, în vârstă de 20 de ani, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie.

În continuare, procedându-se la examinarea autoturismului marca BMW 320 cu numărul de înmatriculare Germania și s-a constatat faptul că numărul de înmatriculare aplicat pe autoturism aparținea unui autoturism marca Ford.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat că autoturismului BMW este radiat din circulație din România, la data de 26.08.2019.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0.00 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

 Cu ocazia audierilor șoferul a declarat că în urmă cu aproximativ două luni, a cumpărat autoturismul marca BMW seria 3, fără a încheia vreun act de vânzare-cumpărare.

Suspectul a mai declarat că a cumpărat această mașină pentru dezmembrări și nu pentru a fi pusă în circulație însă ulterior a circulat cu ea.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui autovehicul neînmatriculat” și „conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare”.

Totodată, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul L. Sorin-Ionuț, pentru săvârșirea infracțiunilor menționate.

Prin ordonanța organelor de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Secției nr. 3 de Poliție Rurală Marginea, din data de 02.09.2021, s-a dispus reținerea suspectului L. Ionuț, pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în CRAP din cadrul IPJ-Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.