În data de 13 mai, polițiștii i-au identificat pe doi tineri, unul de 18 ani și celălalt de 17 ani, ambii din comuna Vultureşti, judeţul Suceava, în timp ce încercau să valorifice cablu de cupru la un centru de colectare a materialelor refolosibile din municipiul Fălticeni.

Fiind efectuate cercetări, s-a stabilit activitatea infracţională a celor doi, în sensul că în noaptea de 14 spre 15 aprilie, împreună cu un amic de 17 ani, din comuna Vultureşti, au tăiat şi sustras cantitatea de 55 metri liniari de conductori telefonici, între localităţile Pleşeşti şi Mereşti.

La transportul cablului telefonic sustras, cei trei autori au fost ajutaţi de un minor de 16 ani, din comuna Vultureşti şi au ascuns cablul în pădurea de la limita localităţii Jacota, comuna Vultureşti.

Ulterior, cei trei autori, împreună cu un alt băiat de 16 ani,  din comuna Buneşti, au îndepărtat învelişul izolator al cablului şi l-au ascuns într-o altă locaţie, iar în momentul în care încercau să-l valorifice la centrul de colectare, au fost depistaţi de polițiști.

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, reţinut în sarcina celor trei autori, complicitate la furt calificat, faţă de minorul de 16 ani din Vulturești şi tăinuire, infracțiune reţinută în sarcina băiatului de 16 ani din Bunești.

Asupra învinuiţilor a fost găsită cantitatea de 21,9 Kg cablu cupru, acesta având învelişul izolator îndepărtat – ars, acesta neputând fi restituit unităţii prejudiciate, întrucât a fost prelucrat.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Secţiei 12 Poliţie Rurală Preuteşti.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.