Primarul Ion Lungu a anunțat că a primit două oferte privind cablurile aeriene din municipiul Suceava care, în conformitate cu prevederile legii, trebuie să fie îngropate.

Am primit două oferte, una este de la  o firmă din București care ne propune să concesioneze serviciul public de furnizare a rețelelor de comunicație, iar a doua este din Cluj, care menționează că oferta lor de servicii se bazează pe expertiza și experiența acumulată în proiectarea, construirea și operarea unei rețele subterane. Este posibil ca în următoarea perioadă de timp, pe baza acestor două scrisori de intenție, în ideea de a avea un oraș mai frumos, voi propune un caiet de sarcini în Consiliul Local”, a declarat Ion Lungu.

Primarul sucevean a spus că instituția pe care o conduce nu dispune de suficient personal pentru a rezolva această problemă iar o firmă care să se ocupe de această problemă i se pare o soluție corectă.

Nu avem atâta personal să urmărim fiecare cablu prin oraș. Ar trebui să mai angajăm zeci de persoane. Cred că este o soluție corectă și voi avea discuții informale și cu domnii consilieri să văd cum gândesc și dumnealor, dacă sunt de acord să facem un caiet de sarcini, să organizam o licitație și să obligăm investitorul să vină să facă investiția”, a mai declarat Ion Lungu.

Potrivit edilului sucevean, firma care va concesiona acest serviciu va trebui să facă investiţiile necesare pentru îngroparea tuturor cablurilor, iar apoi va încasa o chirie de la agenţii economici care au cabluri prin oraş. Astfel, Primăria Suceava ar scăpa aspectul inestetic al cablurilor de pe stâlpi, nu ar mai avea de gestionat direct această problemă şi ar încasa şi o redevenţă de la firma care va gestiona serviciul.