Comuna Poiana Stampei beneficiază de cadastrare gratuită, cu ajutorul fondurilor europene. Este vorba despre proiectul „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, axa prioritară 11 „Extinderea geografică a sistemului de înregistrare a proprietăților în cadastru și cartea funciară” din Programul Operațional Regional 2014 – 2020 (POR).

Potrivit primarului Viluț Mezdrea, contractul de execuție lucrări a intrat în vigoare la data de 27 iulie 2021, urmând ca în cel mai scurt timp să demareze lucrările în teren. Firma care se va ocupa de aceste lucrări este SC CAR TOP SRL, cu sediul în Piatra Neamț.

Edilul a explicat că peste 21.000 de hectare de teren de pe raza comunei vor fi cadastrate, iar cetățenii vor beneficia de intabulare generală gratuită. 

„Se vor executa lucrări sistematice de cadastru, recunoaștere a terenului, de identificare a limitelor imobilelor situate în intravilan și extravilan, de identificare a deținătorilor și de întocmire a documentelor tehnice”,  a declarat primarul Viluț Mezdrea.

De altfel, edilul face un apel la cetățeni să permită accesul specialiștilor care execută măsurătorile, să prezinte toate actele juridice referitoare la imobile și, împreună cu echipele care care realizează lucrările de specialitate, să identifice limitele imobilelor ce urmează a fi intabulate.

„Am toată convingerea că locuitorii comunei Poiana Stampei vor răspunde prompt cerințelor proiectului, iar în scurt timp, toate proprietățile de pe raza comunei noastre vor fi cadastrate și intabulate”, a subliniat inginerul Viluț Mezdrea.

Valoarea acestui proiect de la Poiana Stampei se ridică la aproape 3.000.000 de lei (2.857.410 de lei).

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.