S-a întâmplat să trebuiască să cumperi un cadou pentru un copil și să nu știi ce să alegi? Să fii invitat la o petrecere cu ocazia zilei de naștere sau de sărbătoarea numelui și să nu ai nici cea mai mică idee pentru ce să optezi?

Încă din start trebuie să știi că nu există cadoul perfect, iar înainte de alegerea unui cadou trebuie să ții cont de utilitatea acestuia, dar și de vârsta pe care o are copilul.
În continuare îți oferim câteva sugestii care să te ajute să alegi mai ușor cadoul potrivit!

Cadouri pentru bebeluși

Pentru bebeluși sunt recomandate jucăriile viu colorate, care scot diferite sunete menite să le atragă atenția celor mici.
De asemenea, acestea trebuie să fie ușor de ținut în mână și să fie dintr-un material delicat la atingere

Cadouri pentru copiii cu vârsta între 1 și 3 ani

După vârsta de un an copiii încep să meargă singuri, iar curiozitatea este o caracteristică care îi definește. Astfel, puzzle-uri formate din bucăți mari, cuburile de lemn sau de plastic, instrumentele muzicale de jucărie sau cărțile colorate cu imagini mari sunt cele mai potrivite cadouri pentru această grupă de vârstă.

Cadouri pentru preșcolari

În această perioadă cei mici încep să devină creativi, astfel că și posibilitățile pentru a alege un cadou sunt mai multe. O căsuță pentru păpuși, plastelină sau jocuri lego reprezintă opțiuni de cadouri care ar face oricând un copil fericit.
De asemenea, aceasta este și perioada în care cei mici încep să absoarbă informațiile care le sunt oferite, astfel că un mini-laptop educativ sau o tablă pe care copilul să învețe să scrie sunt oricând o alegere potrivită.
Iar pentru a-l învăța pe copil de mic să facă mișcare poți opta pentru o trotinetă sau o bicicletă cu roți speciale.

Cadouri pentru școlari

Acesta nu mai este vârsta la care copilul să mai fie atras doar de jucării, astfel că alegerea unui cadou este mult mai ușoară.
Începând de la jocurile de masă, care îi învață pe copil că în viață trebuie respectate anumite reguli, la cărți potrivite vârstei pentru a-l atrage spre lectură, până la patinele cu rotile și un trening pentru a-l îndemna să facă sport, opțiunile încep să devină din ce în mai variate.

 

Cadouri pentru adolescenți

Se spune că cel mai greu de mulțumit sunt adolescenții, dar acest lucru nu este totalmente adevărat. Cu cât îi cunoști mai bine, cu atât îți este mai ușor să îți dai seama ce cadou li se potrivește.
Poți alege haine în stilul care îi atrage, cărți, instrumente muzicale sau obiecte care să aibă legătură cu hobby-urile lor. Dar, în nici un caz, nu trebuie să îi întrebi ce cadou își doresc.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.