Angajații din sistemul de învățământ își vor primi tichetele de vacanță mult așteptate, imediat după ce va fi publicat ordinul în Monitorul Oficial.

Vineri, 26 iunie, a  avut loc ședința Comisiei de Dialog Social de la MEC, în cadrul căreia a fost avizat Proiectul de OMEC privind acordarea voucherelor de vacanță pentru anul 2020.

„Ordinul a fost semnat și urmează a fi trimis către Monitorul Oficial. Modificarea esențială față de anul trecut este aceea că, anul acesta, voucherele se vor acorda doar în format electronic. Federația noastră a solicitat MEC să demareze procedura de achiziție a voucherelor, odată ce ordinul va fi semnat. În acest sens, primul pas ar însemna ca MEC să solicite inspectoratelor școlare sumele necesare achiziționării voucherelor”, informează Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava.

Beneficiarii care nu doresc să primească vouchere de vacanță depun o solicitare scrisă în acest sens la unitatea/ instituția angajatoare, în termen de 30 de zile de la data publicării ordinului în Monitorul Oficial. Cadrele didactice au voie să își aleagă unitatea afiliată pentru achiziționarea serviciilor turistice.

În acest an, salariaților din învățământ li se acordă o singură indemnizație de vacanță, sub formă de vouchere, pe suport electronic, în cuantum de 1.450 lei, în limita sumelor prevăzute în buget alocate cu această destinație.

Guvernul a aprobat la începutul acestei luni proiectul prin care tichetele de vacanță, valabile până pe 31 mai 2021, sunt acordate persoanelor din sectorul public, dar și din cel privat, pentru acoperirea unor cheltuieli în turismul din România. Perioada de valabilitate a tichetelor a fost prelungită după ce a fost instituită starea de urgență în România, astfel că toate concediile au fost anule timp de mai bine de două luni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.