Dacă este prima oară când călătorești în afara țării, sunt o sumedenie de lucruri la care trebuie să fii atent, pentru a te bucura cu adevărat de vacanță. Mereu vor exista situații neprevăzute, când trebuie să gândești rapid și să ai deja pregătite unele acte. Dacă te afli, însă, pe un teritoriu străin în acele momente, atunci poți avea reale probleme.

Pentru a evita toate acestea, trebuie să te asiguri că ești complet pregătit pentru călătorie. Așa că ia o foaie și un creion și notează lucrurile pe care trebuie să le ai în vedere înainte de plecare.

 

Iată de ce ai nevoie pentru a preveni situațiile neprevăzute din timpul călătoriilor!

 

  1. Asigurarea de sănătate

 

Înainte de plecare, nu uita să treci pe la doctorul de familie. Asigură-te că ești la zi cu analizele și că ai făcut toate vaccinurile de care ai nevoie, pentru că unele destinații de vacanță cer dovada acestui lucru. Asta se întâmplă mai ales în zonele tropicale, dar, pentru siguranță, este bine să fii precaut peste tot pe unde mergi. Verifică dacă asigurarea ta de sănătate cuprinde și asistență în afara granițelor, în caz de urgență. Dacă nu, poți lua în considerare una pentru călătorii.

 

      2. Ia cu tine copii după actele de identitate

 

Foarte mulți turiști s-au trezit fără genți sau bagaje în timpul călătoriilor. Fie că le-au rătăcit, fie că le-au fost furate, rezultatul a fost același: au pierdut multe lucruri de valoare. Adesea, printre acestea se numără și actele de identitate, precum buletinul sau pașaportul. Fără acestea, nu te poți trece granița pentru a te întoarce acasă, așadar poți rămâne blocat pe termen nedefinit într-o țară străină. 

Pentru a evita astfel de cazuri, ia cu tine niște copii ale actelor și așază-le într-un loc diferit de cele originale. Nu ar strica să lași și acasă câteva, cu cineva de încredere. 

 

         3. Închiriază o mașină

 

Odată ajuns pe un teritoriu străin, nu mai ești familiarizat cu mijloacele de transport. Uneori, hărțile să găsesc numai în limba autohtonă, iar dacă tu nu o cunoști, poți întâmpina reale probleme. De aceea, mulți turiști se orientează către serviciile de închirieri auto pe termen scurt atunci când călătoresc. Astfel, nu doar că obții independență în trafic, dar poți vizita mai multe atracții turistice, care se află în afara orașului. Așadar, înainte să pleci, consultă oferta firmelor de specialitate și află cum te pot ajuta! 

 

           4. Informează-te cu privire la destinația de vacanță

 

Înainte să pleci oriunde, asigură-te că știi exact unde te duci. În unele țări, de exemplu, apa potabilă este o problemă. Se găsește foarte rar și este peste tot extrem de scumpă. În acest caz, trebuie să iei cu tine o cantitate semnificativă de rezervă. În alte state, poți întâlni mâncăruri la care ești alergic, deci informează-te din timp și despre preparatele tradiționale.  

De asemenea, marchează-ți înainte atracțiile turistice pe care vrei să le vizitezi și asigură-te că ai bani autohtoni, în caz că trebuie să plătești biletele de intrare. Pentru a evita costuri suplimentare, schimbă valuta din România și nu într-un loc din apropierea aeroportului, pentru că acolo taxele sunt mai mari. 

Așadar, dacă ai bifat toate aceste condiții înainte de plecare, atunci poți să călătorești liniștit. Ești pregătit acum pentru orice situație neprevăzută. Așa că relaxează-te și bucură-te de odihna binemeritată!

 

Sursă foto: Unsplash.com 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.