Constantin Axinia, directorul general al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, a declarat, pentru „Club Feroviar” că începând cu data de 15 octombrie călătoria cu trenul pe ruta București – Suceava va dura doar cinci ore. Potrivit acestuia, scurtarea semnificativă a duratei de călătorie se va datora finalizării unor lucrări la infrastructura feroviară.

Potrivit www.clubferoviar.ro, în prezent, pe Magistrala feroviară 500 un drum de la București la Suceava durează 6 ore și 24 de minute, cu cel mai rapid tren – IR1755, cu plecare din Gara de Nord la ora 17,00 și sosire la Suceava Burdujeni la 23,24. Cel mai lent este trenul de noapte IRN1757, care face 6 ore și 47 de minute – pleacă din Gara de Nord la 23,20 și ajunge la destinație a doua zi dimineața la 6,07.

Sursa citată mai precizează și că în Mersul Trenurilor valabil pentru 2016-2017 fusese inclus un tren care trebuia să parcurgă distanța dintre București și Suceava în 5 ore și 42 de minute, dar apoi degradarea infrastructurii feroviare a lungit timpii de parcurs. O durată a călătoriei de doar cinci ore pe distanța de 447 km nu a mai fost înregistrată încă din anii 90.

Cu mașina, durata voiajului este mult mai mare, de 7 ore și 39 de minute, pentru cei 434 km, cât este distanța pe șosea, potrivit unei simulări făcute de Club Feroviar pe un site de specialitate.

 

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.