În ședința cu șefii Asociațiilor de proprietari, ce a avut loc marți, 15 decembrie, reprezentanții firmei Thermonet au spus că se dorește reevaluarea suprafeței radiante a fiecărei locuințe din municipiu. Reprezentanții Asociațiilor de proprietari, dar și cei ai Primăriei Suceava, au privit cu îndoială acest demers, întrucât suprafața radiantă a fost evaluată de către o firmă pe care societatea Termica a contractat-o în acest sens.

Reticent, viceprimarul Ovidiu Doroftei a pus întrebarea logică a acestei probleme: „În cât timp se face această evaluare și de ce este necesar să o faceți pentru fiecare apartament în parte atâta timp cât este monitorizată atunci când facturați pe gigacalorimetru? ” ,a întrebat viceprimarul.

Răspunsul a venit sec de la reprezentantul Thermonet, Brândușa Gherman, care a spus că va dura ceva vreme din moment ce se lucrează cu maximum 10 oameni. În condițiile în care în municipiu există peste 36.000 de apartamente care trebuie verificate nominal, este evident că acest proces ar dura mai mult de un an , perioadă destul de lungă, în care inevitabil, s-ar acumula pierderi. În această reevaluarea ar trebui incluse toate apartamentele din oraș, indiferetn dacă sunt sau nu racordate la sistemul public, din moment ce suprafețele radiante ale țevilor ce trec prin apartament, dacă ar fi ignorate, ar fi înregistrate ca pierderi.

Singura soluție ar fi să contracteze Thermonet o firmă specializată care să facă aceste reevaluări,  mult  mai repede, cu mai multă forță de muncă. Cu toate acestea, dacă acest lucru s-ar întâmpla, cheltuiala tot pe spatele plătitorului facturii s-ar așeza. În plus, o astfel de măsurătoare a fost deja efectuată în 2010, deci s-ar putea găsi măsurătorile, fără să mai fie necesare altele. Trebuie spus că operatorul de termoficare are, până în prezent, maxim zece angajați care se ocupă de această evaluare, număr prea mic pentru orice tip de măsurătoare la aceast nivel de 36.000 de apartamente.

Discuția rămâne deschisă, pentru că deocamdată nu s-a găsit o soluție viabilă și pentru proprietari.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.