Calendarul simulării probelor scrise de la Bac 2019 a fost anunțat de Ministerul Educației. Elevii de clasele a XI-a și a XII-a vor da testele în luna martie, cu trei luni înaintea primei sesiuni de Bacalaureat din acest an.

Simularea la Bac 2019 este destinată familiarizării elevilor cu rigorile examenului de Bacalaureat, pentru a se putea acomoda mai bine în momentul în care vor susține probele. Testele sunt susținute atât de elevii din clasa a XI-a, cât și de cei din clasa a XII-a.

Pentru simularea examenului de Bacalaureat 2019, elevii vor avea doar probe scrise, transmite Ministerul Educației. Cei de clasa a XI-a vor susține 3 probe, în aceleași zile cu colegii lor mai mari, iar cei de clasa a XII-a vor avea o probă în plus, cea la alegere a profilului. În schimb, elevii care învață la un liceu cu predare într-o limbă a minorităților naționale vor avea încă o probă, cea la limba maternă.

Calendar simulare Bac 2019 pentru clasa a XI-a

18 martie: proba scrisă la română

19 martie: proba scrisă la limba maternă

20 martie: proba obligatorie a profilului

29 martie: sunt afișate rezultatele

Calendar simulare Bacalaureat 2019 la clasa a XII-a

18 martie 2019: Proba E) a)  – probă scrisă – Limba şi literatura română

19 martie 2019: Proba E) b)  – probă scrisă – Limba şi literatura maternă

20 martie 2019: Proba E) c)  – probă scrisă – proba obligatorie a profilului

21 martie 2019: Proba E) d)  – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării- se organizează numai pentru elevii clasei a XII-a

29 martie 2019: Afișarea rezultatelor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.