În anul 1915, la Ateneul Român, a avut loc prima audiție a Simfoniei a II-a de George Enescu, dirijată de compozitor.

1791: „Supplex Libellus Valachorum” – cel dintâi program politic al românilor din Transilvania – este trimis Curții din Viena.

1854: Războiul Crimeei: Marea Britanie și Franța declară război Rusiei.
1882: În Franța, școala devine obligatorie.
1923: Este promulgată prin decret regal Constituția României Mari, votată de Parlamentul României la 26 martie 1923, una dintre cele mai avansate și democratice constituții din Europa acelui timp.
1926: Premiera filmului Iadeș, prima producție a regizorului Horia Igiroșeanu. Societatea sa, Clipa-Film, inițiase și prima formă a cinecluburilor românești, asociația Amicii Filmului.
1930: Orașele turcești Constantinopol și Angora și-au schimbat denumirea în Istanbul și, respectiv, Ankara.
1947: A fost creată Comisia Economică ONU pentru Europa.
1948: Primele alegeri parlamentare de după instaurarea puterii comuniste. Alegerile sunt câștigate de către FDP.
1974: Marea Adunare Națională instituie funcția de președinte al Republicii Socialiste România, în care este ales Nicolae Ceaușescu.
1983: Consiliul de Stat a adoptat Decretul privind declararea animalelor, înstrăinarea și tăierea bovinelor și cabalinelor, prin care se interzice crescătorilor de animale sacrificarea acestora pentru consumul propriu.
1983: Consiliul de Stat a adoptat Decretul privind regimul aparatelor de multiplicat, materialelor necesare reproducerii scrierilor și al mașinilor de scris, prin care se introduce controlul polițienesc asupra folosirii acestor aparate.
1995: A fost înființat Teatrul „George Ciprian” din Buzău.
1995: Vizita oficială a președintelui României, Ion Iliescu, în Italia și la Vatican.