Munca în echipă, orele de pregătire și pasiunea pentru programare și-au spus cuvântul, astfel, echipa de robotică a Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” s-a calificat la etapa națională a competiției BRD FIRST Tech Challenge.

Echipajul câmpulungean a reprezentat colegiul la etapa regională a concursului de robotică ce s-a desfășurat la Iași. Elevii, coordonați de profesorii de informatică Marius Măgurean și Florin Mariuc au reușit, după trei zile de competiție, să treacă peste toate probele, câștigând 5 meciuri din 6.

În prima zi de concurs, adolescenții militari au participat la o probă care a constat în realizarea unui stand de prezentare a echipei „ȘtefTech” și a robotului creat de aceștia. Standul a avut o notă de originalitate datorită componentelor cu tematică specific militară, iar robotul a avut și el o ținută de camuflaj. În aceeași zi,  cei 15 membrii ai echipajului câmpulungean au participat la un interviu cu jurații acestei competiții. Elevii militari au vorbit rând pe rând despre rolul și contribuția fiecăruia în echipă, caietul tehnic și procesul de programare.

A doua zi a competiției a fost una plină de surprize și provocări. În timp ce colegii lor au făcut atmosferă, cei doi șoferi și antrenorul echipei de robotică și-au dovedit abilitățile de manevrare eficientă a robotului. Scenariul meciurilor a fost aterizarea roboților pe lună și colectarea mineralelor într-un depozit.

În ultima zi, elevii Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” au ieșit în evidență pentru că au rămas cu 4 membri mai puțini.  Pentu că aceștia s-au întors la Câmpulung Moldovenesc pentru a participa la olimpiada de matematică. Astfel, în doar 11 membri echipa ȘtefTech a reușit să câștige semifinala competiției BRD FIRST Tech Challenge.

Tot în cadrul acestui concurs, elevii în uniformă albastră au obținut locul al II-lea la secțiunea „Control Award”. Elevul caporal Cosmin Timocel a spus că echipa a obținut acest premiu deoarece:

„Am reușit să dezvoltăm un program prin care robotul a devenit practic în teren. Acest premiu este dovada unei gândiri innovative pe partea de sistem de control care îi permite robotului să aibă o perioadă autonomă”.

Concursul BRD FIRST Tech Challenge este implementat în România de Asociația „Nație Prin Educație”, iar echipa Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” se numără printre finaliștii care vor participa la etapa națională ce va avea loc la București, în perioada 22-24 martie.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.