de Dragoș Huțuleac

 

Se vorbește tot mai mult despre o Nouă Ordine Mondială. Unii privesc cu teamă spre această lume, alții cu reticiență, altora nu le pasă iar alții cred că pur și simplu lumea se va sfârși. Partea deranjantă la această ipoteză, a apariției noii ordini mondiale, este că în niciun scenariu care o prevestește libertatea nu este pusă la un loc de cinste. Se vorbește doar de control, iarăși control, și mai mult control. O repetiție a acestei noi ordini mondiale ar fi fost cică lockdown-ul din 2020. Cică cam așa ar urma să ne petrecem viața următorii zeci de ani, după ce conflictul din Ucraina excaladează și cuprinde întreaga lume, și vor fi folosite arme de distrugere în masă care mai de care mai inovative. Ca să fim clari, bombele nucleare nu sunt inovative. Ele vor fi doar un fel de „preludiu”.
 Cică ele ar „curăța” planeta în mare, apoi buuum! Iarăși năvălesc în noi virusuri și boli puse chipurile în cârca bombelor atomice aruncate „la mișto”, iar autoritățile, ca să mai salveze ce a mai rămas din omenire, ne-ar băga în alt lockdown, de data asta pe câțiva zeci de ani, în care am fi ținuți sub control mai ceva ca în închisorile de securitate americane.

Acuma că o fi adevărat, că n-o fi, nu știu, dar în acest context îmi amintesc de spusele unui călugăr de pe autobuzul nr 2, care în vara lui 2020 profețea următoarele:  „Să țineți la bucățica voastră de pământ ca la mama și la tata vostru. Că o să vină niște vremuri în care numai pe bucățica voastră de pământ o să fiți cât de cât liberi să faceți ce vreți, să vorbiți ce vreți, să trăiți cum vreți. Și tot ea, săraca, dacă o să aveți grijă de dânsa o să vă hrănească și o să vă ajute să treceți mai ușor de greutățile vieții. Poate n-o să vă ofere îndeajuns de-ale gurii, dar orișicât va fi mai multă mâncare în ceaunul vostru decât a celui care nu are deloc o grădinuță să pună și el niște barabule, niște păpușoi, niște ceapă și ce mai trebuie la casa omului. Că tare urâte vremuri mai vin!Credeam că Antihrist se va ridica împotriva credinței noastre și așa o să-l cunoaștem. Dar e mai parșiv de atât, că s-a ridicat împotriva libertății omului. Că dacă Dumnezeu ne-a dat voie să gândim liber la toate, chiar dacă nu toate nu sunt cu folos, Antihrist vrea să gândim numai ca el, nu altfel. Dacă Dumnezeu ne-a lăsat libertatea de a face ce vrem, Antihrist vrea să facem numai cum vrea dansul. Dumnezeu ne-a dat mereu libertatea de a alege. Antihrist ne-a luat-o mai oameni buni. Și chiar dacă alegeam greșit, Dumnezeu nu se supăra pe noi, că prin conștientizarea greșelii, omul ajunge la mântuire. Dar Dracu nu vrea să ne mântuim așa că ales să ne dicteze ce să vorbim, ce să gândim, ce să facem….Cică așa-i „corect”! O fi corect, dar nu-i drept, măi oameni buni…”

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.