Următoarea investiție de mare amploare, va fi modernizarea și reabilitarea căminului cultural din centrul comunei Moara. Anunțul a fost făcut de către primarul localității, Eduard Dziminschi, care a precizat că reabilitarea și modernizarea acestei clădiri este necesară, întrucât, din cauza lucrărilor anterioare, care nu ar fi fost tocmai conforme, căminul se degradează.

„După cum bine știți și se poate observa, în interiorul incintei clădirii, din cauza lucrărilor prost efectuate în trecut, pe durata mai multor ani, în mai multe etape, sunt infiltrații de apă, ceea ce duce la prezența mucegaiului și implicit, degradarea căminului. Prin urmare, am colaborat cu o echipă de specialiști în domeniul construcțiilor și arhitecturii și am constatat că este necesară o reabilitare și modernizare”, a explicat primarul comunei Moara, Eduard Dziminschi.

Acesta a adăugat că, având în vedere că satul nu a dispus de o grădiniță, căminul a preluat acest rol, acolo desfășurându-se cursuri pentru mai multe grupe de preșcolari, care, urmează să beneficieze, la rândul lor, de o clădire nouă.

Proiectul a fost pus „pe picioare” în cursul anului 2019, iar în această perioadă vor demara lucrările. Trebuie precizat că investiția se ridică la peste 1,5 milioane de euro, proiect finanțat de CNI.

„Solicit sprijinul și înțelegerea cetățenilor comunei, pentru a putea duce la bun sfârșit proiectul și nu numai, căminul reprezentând una din sursele importante de cultură și educație”, a conchis primarul comunei Moara, Eduard Dziminschi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.