Compania Națională de Investiții (CNI) a predat, în această săptămână, 5 noi obiective de investiții către autoritățile locale din județele Harghita, Hunedoara, Giurgiu, Gorj și Suceava. În județul Suceava CNI a predat căminul cultural din comuna suceveană Bălăceana. Acesta a fost reabilitat și va fi dotat în cel mai scurt timp a precizat primarul comunei, Nichita Babor.

 

CNI a informat că recent a predat către autoritățile locale patru sedii de așezăminte culturale, în localitățile Tulgheș (jud. Harghita), Hărău (jud. Hunedoara), Telești (jud. Gorj) și Bălăceana (jud. Suceava), precum și în construirea unui bazin didactic de înot în municipiul Giurgiu (jud. Giurgiu). Valoarea investițiilor a fost de peste 9,7 milioane de lei.

Bazinul de la Giurgiu este cel de-al 21-lea bazin de înot realizat de CNI și va fi utilizat în special de către elevii din localitate, dar și de publicul larg, în afara orelor de curs. În ceea ce privește reabilitarea căminelor culturale, aceste proiecte vin în sprijinul dezvoltării culturale la nivel local și contribuie, totodată, la dezvoltarea comunităților locale prin oferirea de alternative privind petrecerea timpului liber și prin crearea de noi locuri de muncă.
 
Investițiile vor fi folosite de peste 75.000 de utilizatori, care vor beneficia de condiții moderne pentru diverse activități culturale, recreative sau sportive.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.