Primăria comunei Arbore este beneficiara unui proiect pe fonduri europene care vizează modernizarea și dotarea căminului cultural de aici.
Cu o valoare de peste 100.000 de euro, proiectul nu este deloc unul simplu, întrucât ține seama de toate nevoile cultural-artistice ale comunității.
Astfel, acest cămin va fi dotat cu instrumente muzicale, costume populare, dar și tematice, adică costume pentru copii cu personaje din povești și nu numai.

De asemenea prin același proiect se va achiziționa și aparatură de ambient, mobilier nou, precum și un sistem de sonorizare și lumini.
Primarul comunei Arbore, Dan Tiperciuc, a declarant că a gândit acest proiect pentru ca artiștii locali, dar și cei care vor ajunge la acest cămin să beneficieze de servicii de calitate maximă.
Este un proiect pe care mi l-am dorit mult, iar faptul că am reușit să obținem finanțarea acestuia, nu poate decât să mă bucure. Acest proiect și mai ales dotările de la cămin ne vor ajuta să nu mai fim nevoiți să închiriem unele servicii, ci să le avem la noi în comună. Acesta este doar unul dintre proiectele care urmează a fi implementate în comuna noastră, dar la fel ca și celelalte proiecte, este important pentru comunitate”, a declarat pentru SuceavaLive, edilul comunei Arbore.
Trebuie spus și că, doar în ultimele 12 luni, în comuna Arbore au avut loc 14 acțiuni cultural-artistice, ceea ce plasează această comună în topul comunelor cu activitate artistică.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.