Cu toate că în ultimele zile recomandările preventive au fost intens mediatizate cu sprijinul mass-media, modurile de operare ale infractorilor fiind prezentate tocmai în scopul de a informa cetăţenii şi a-i responsabiliza, în continuare sucevenii cad victime ale înşelăciunilor.

La data de 01 iulie, ora 11.00, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată direct de către o bătrână de 91 ani, localnică, despre faptul că în data de 04 iunie, persoane necunoscute i-au sustras mai multe bunuri din locuinţa sa.

Din cercetări a rezultat că în ziua de 04 iunie, între orele 11.00-12.00, la locuinţa persoanei vătămate s-a prezentat o femeie necunoscută, de circa 35-40 ani, care după ce a intrat în bucătărie, a închis uşa ce face legătura între holul de la intrare şi bucătărie, uşa de acces în apartament fiind lăsată neasigurată şi a început să-i prezinte diverse produse, afirmând că le oferă gratis viitorilor clienţi, prezentându-se ca fiind un reprezentant al unei firme. La refuzul persoanei vătămate, după aproximativ 10 minute, femeia a plecat din locuinţă, iar a doua zi partea vătămată a constatat că din dulapul din dormitor i-au fost sustrase mai multe bijuterii, în valoare de aproximativ 3500 lei.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la măsurile preventive pe care cetăţenii trebuie să le ia în cazul în care sunt abordate de persoane necunoscute, care solicită să le vândă anumite bunuri.

De aceea, poliţiştii recomandă cetăţenilor să nu dea curs unor astfel de oferte, care de cele mai multe ori sunt doar un pretext de a pătrunde în locuinţe şi a sustrage bunuri.

De asemenea, nu lăsaţi să intre în locuinţa dumneavoastră persoane necunoscute, ce se recomandă a fi de la diverse firme de publicitate, de la societăţile de gaz, energie electrică, fără a vă prezenta documente avizate ce le fac identificabile. În cazul în care aveţi suspiciuni cu privire la faptul că sunteţi înşelaţi, apelaţi la numărul unic de urgenţă 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.