Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au desfășurat în această perioadă o nouă ediție a campaniei „Caravana Bucuriei” la Institutul Clinic Fundeni. În cadrul acțiunii social-filantropice, au fost oferite daruri și produse bio tuturor copiilor internați în trei secții de pediatrie ale institutului.

Vizitele la Institutul Clinic Fundeni reprezintă o constantă pentru voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului. Importanța acestor acțiuni a fost eviden­țiată de medicul sucevean Andra Marcu, rezident la secția Pediatrie din cadrul Institutului Clinic Fundeni, care a arătat ce reprezintă aceste gesturi pentru copiii internați aici.

„Gesturile acestea frumoase și binecuvântate ne ajută să colaborăm mult mai bine cu copiii. Pentru ei este o speranță, o rază de bucurie, văd chipuri noi și simt o oarecare normalitate, ei fiind foarte greu încercați de soartă. Produsele bio sunt importante pentru ei, deoarece nu pot consuma orice, au un regim foarte strict, iar atunci când primesc alimente permise și bune sunt foarte încântați. Gesturile de felul acesta sunt tot timpul bine-venite, sunt raze de speranță și de soare, schimbă mediul, schimbă oamenii pe care îi văd, interacționează și cu oamenii care nu au halat tot timpul și cred că le trece timpul mai ușor”, a spus dr. Andra Marcu.

De asemenea, necesitatea unor astfel de vizite în timpul vacanței de vară a fost subliniată de Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Nea­mului.

„Venim aici de câteva ori pe an. Este foarte important să îi vizităm cât mai des pe acești copii care se confruntă cu probleme serioase de sănătate. Vizita noastră aduce o vorbă bună, aduce încurajare, bucurie. De această dată, am venit și am oferit tuturor copiilor din spital jucării și produse bio. Este o mare binecuvântare pentru aceștia faptul că venim aici în timpul vacanței, pentru că alți copii sunt plecați la munte, la mare, la bunici, iar ei sunt în aceste saloane. Este destul de greu, iar vizita noastră a schimbat puțin atmosfera”, a spus Dănuț Prună.

Toate acțiunile voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului se desfă­șoară cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

 

Sursa: www.ziarullumina.ro

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.