Câteva ore până la marea finală: cea în care un vot hotărăște cursul istoriei locale pentru următorii 4 ani și pune în prima linie oamenii potriviți.

După 4 săptămâni în care fiecare candidat a încercat să își convingă electoratul prin diferite strategii, ziua dinaintea votului îndeamnă, fără îndoială, la analiză finală, decisivă.
Dacă ar fi să vorbim despre cei care și-au depus candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, aceștia au fost, pe de o parte activi, pe cealaltă inexistenți.
Dacă ar fi să vorbim de candidații de luat în seamă, lupta se dă, cu o zi înainte de vot, între Gheorghe Flutur, cel mai puternic om politic al județului și nu numai, Mirela Adomnicăi, candidatul de sacrificiu al PSD și primarul comunei Pojorâta, un candidat cu experiență în administrație, cu un discurs bun și cu un mesaj tranșant.
Gheorghe Flutur și-a păstrat același stil de a face campanie, prin punctarea investițiilor derulate, sau în curs de, sau viitoare, dar a arătat că știe să se adapteze și la online.
La polul opus, candidatul PSD, bugetara Mirela Adomnicăi l-a rugat pe Ioan Stan să iasă cu declarații de presă de fiecare dată când Flutur a vorbit despre neimplicarea PSD, iar ea s-a transformat în „Mafalda”: a prezis ce urmează să se petreacă cu județul, a arătat cu mâna ei ce a făcut ea singură, drumuri și centuri ocolitoare și a cerut clipuri de promovare electorală cu regii „altfel”, dar nu a realizat că acestea au nevoie de actori pe măsură pentru că, altfel, nu sunt decât penibile.
Dovadă că Mirela Adomnicăi transmite prin mesajele sale acre doar aroganță stă și numărul RUȘINOS de vizualizări de la clipurile ei: 10K, respectiv 12K. Cu alte cuvinte, nici pe toți PSD-iștii săi nu i-a convins că merită să o urmărească.

Tot la capitolul “NOTORIETATE” putem aminti și de memorabilul moment în care Mirela Adomnicăi l-a adus la Suceava pe Titus Corlățean, iar după ce a ieșit din emisiune au avut, împreună, 763 de vizualizări. Memorabile sunt și emisiunile în care doamna Adomnicăi avea câte 12 urmăritori.


Altfel spus, după ce Ioan Stan s-a ascuns după fusta ei și nu a candidat împotriva lui Gheorghe Flutur, după ce Mirela s-a ascuns după pantalonii largi ai lui Stan pe care l-a pus să îi fie purtător de cuvânt pe perioada campaniei, dragostea va învinge! Dragostea celor care iubesc acest județ, la ea mă refeream, dragostea celor care îi vor trimite pe Ioan Stan și pe Mirela Adomnicăi în istoria partidului.
După ce a spus că va implementa strategia de la Vaslui la Suceava, după ce s-a clătinat din cauza pietrișului sau din alte motive, prin piețele din județ, după ce a simțit gustul micilor din piața din Vicovu de Sus, după ce a încercat să pozeze într-un candidat îndrăgit, deși mulți i-au refuzat materialele electorale, Mirela Adomnicăi merită o vacanță la Fălticeni, iar oamenii din județ au puterea să i-o ofere duminică, 27 septembrie.

Surpriza alegerilor: NU PNL, NU PSD, ci Ioan Bogdan Codreanu

Primarul comunei Pojorâta, inginerul Ioan Bogdan Codreanu, a fost adevărata surpriză a acestor alegeri. Cu un comportament de războinic, comparabil cu cel al lui Gheorghe Flutur, dar avantajat de un mesaj al schimbării, Codreanu a cucerit o masă importantă de oameni încă de la primele declarații.
Cunoscut ca o persoană credincioasă și curajoasă, Codreanu i-a atras de partea sa pe toți cei care nu suportă să își plece privirea în fața mai marilor care îndeplinesc, vremelnic, anumite funcții.
Discursul său hotărât a dovedit că nu se teme nici de PNL, nici de PSD. A spus, în repetate rânduri, că cele două mari partide trebuie să ia o pauză, pentru că la alegerile locale se votează oamenii și nu partidele.
În felul acesta, Ioan Bogdan Codreanu a devenit adevărata alternativă pentru cei care s-au săturat de PNL și PSD.
Extrem de iubit de oamenii din echipă, celor cărora le-a dovedit că știe să fie un bun lider, foarte bine primit de locuitorii județului, indiferent de zonă, Codreanu se poziționează astăzi într-un onorabil top ce încă „se mai joacă”.
O surpriză la fel de plăcută a fost și în mediul online acolo unde sute de oameni și-au pus la fotografia de profil ramă prin care își exprimau public susținerea pentru el, două dintre clipurile sale electorale ajungând să depășească 100.000 de vizualizări, într-o scurtă perioadă de timp.

Având în vedere că Ioan Stan și Mirela Adomnicăi au o candidatură comună, sar unul pentru altul, candidații care se luptă parte în parte rămân Gheorghe Flutur și Ioan Bogdan Codreanu.

PS: Primarii PSD care fac tumbe și visează la scoruri mărețe pentru Mirela Adomnicăi să nu uite că au existat, în istoria recentă, colegi de-ai lor social-democrați, care au scos scor cu cifrele 8, 9, în față, iar când a venit vorba de proiecte, PSD le-a spus că „au primit destul”.

Așa că, NATURAL e cel mai sănătos! Să lăsăm populația să aleagă!

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.