Din 2018, pentru DGASPC Suceava, luna septembrie este luna performanței prin organizarea Campaniei „Susținem performanța”, în acest an aflată la  a IV-a ediție. Potrivit directorului DGASPC Suceava, Nadia Crețuleac, acest proiect a pornit din  dorința de a scoate  în evidență  performanțele copiilor și tinerilor din sistemul de protecție, care în ciuda tuturor obstacolelor și traumelor pe care le-au suportat din copilărie, au reușit să obțină rezultate deosebite, cu sprijinul nemijlocit al personalului în grija căruia se află precum și  al cadrelor didactice din învățământul preuniversitar și universitar care îi sprijină în evoluția și parcursul lor școlar și le recunosc și  încurajează performanțele.

Prima ediție a acestei campanii a avut loc în anul 2018, într-un cadru festiv,  evenimentul fiind intitulat „Visând la un viitor mai bun!”și  având drept obiectiv recunoașterea rezultatelor deosebite ale copiilor și tinerilor din cadrul sistemului de protecție. Atunci au fost premiați 57 de copii și tineri din sistemul de protecție de stat și privat.

„În anul 2020, chiar dacă a fost an pandemic, am reușit să organizăm campania online, cu toate că nu a fost o premiere în cadrul unei festivități.

În acest an, am procedat la fel în ceea ce privește premierea iar față de anii anteriori, grupul țintă este format din copiii care au absolvit  clasa a V-a până la bacalaureat și tinerii care urmează studii postliceale la zi sau sunt studenți / masteranzi la o instituție universitară, în regim de zi.

 Așa cum știm cu toții, în spatele oricărui talent nativ, stau ore de muncă în fiecare zi, stau oameni care descoperă scânteia, o aprind și o întrețin, fie că e vorba de dascăli  sau educatori din cadrul centrelor  fie  asistenți maternali sau familii care reprezintă ”Acasă” pentru fiecare dintre acești copii talentați și frumosi.

 Astfel, am selectat 87 de copii și tineri din cadrul centrelor rezidențiale ale Direcției dar și din cadrul organizațiilor acreditate (Așezământul ”Sfantul Ierarh Leontie” Rădăuți, Casa de tip familial “ Preot Mihai Negrea” Vatra Dornei) din asistență maternală dar și din plasament simplu la familii cu sau fără grad de rudenie) care au fost  premiați pe secțiuni (Invățământ, Arte și Sport și Cazuri deosebite) cu sprijinul sponsorilor:,  Asociația Licuricii Fericiti, SC BUCOVINA ART CONSULT, Asociația Rădăuțiul Civic, LUST EXPERT,  Fundația ”TE AUD ROMÂNIA”, HHC ROMÂNIA,  Asociația Culturală ” Sfântul Dosoftei”, ASOCIAȚIA SEVA, Asociația Multicare precum și persoane fizice sau juridice (George Boșca, Mihaela Bivol, Stan Alexandra, Maria Todereanu, Ovidiu Obreja și câțiva prieteni din București dar și persoane care au preferat să rămână anonime)”, a precizat Nadia Crețuleac.

Astăzi, 1 octombrie 2021,  se încheie a IV-a ediție a campaniei de premiere a copiilor și tinerilor din sistemul de protecție, finalul campaniei constituind un nou punct de plecare în acțiunile DGASPC deoarece, se dorește ca prin acest proiect să se asigure crearea unei relații de mentorat pe termen lung între copiii si tinerii din centrele DGASPC și sponsorii care au intrat în acest proiect cu deschidere și inima plină de iubire.

„Și pentru că încheiem campania generației tinere cu rezultate excepționale, în ziua în care sărbătorim Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, dedicăm rezultatele deosebite ale copiilor și tinerilor noștri, generației seniorilor cu speranța unui Viitor mai bun!

Dragi părinți, bunici, mătuși, unchi și străbunici, educatori, asistenți maternali, tuturor celor care ne-au fost dascăli, mentori, exemple vii, călăuzitori, tuturor celor care sunt singuri și au nevoie de un cuvânt de mângâiere,  vă dorim din partea copiilor și tinerilor din sistemul de protecție, multă sănătate, oameni buni alături  și La mulți ani, binecuvântați!”, a conchis Nadia Crețuleac.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.