Având în vedere potenţialul turistic al judeţului, în perioada iulie – octombrie 2014, poliţiştii suceveni desfăşoară campania de prevenire a infracţionalităţii Turism în Siguranţă, cuprinzând activităţi preventive de informare a turiştilor, dar şi acţiuni de prevenire şi combatere a actelor ilegale de comerţ şi schimb valutar.

Campania are ca grup ţintă turiştii care se vor afla pe teritoriul judeţului, dar şi sucevenii care îşi programează concediul în staţiunile sucevene sau în alte zone.

Este cunoscut faptul că turiştii îşi doresc achiziţionarea de diverse bunuri (suveniruri, dar şi articole de îmbrăcăminte, etc.) atunci când merg în concedii şi nu de puţine ori apelează şi la unităţile de schimb valutar. Tocmai de aceea, poliţiştii au desfăşurat o acţiune de prevenire şi combatere a actelor ilicite de comerţ şi schimb valutar.

În intervalul 24 – 26 iulie, poliţiştii Biroului de combatere a fraudelor vamale din cadrul Serviciului Investigarea Fraudelor – IPJ Suceava au acționat pe linia prevenirii și combaterii activităților ilicite din sfera traficului cu produse accizabile, a comerțului neautorizat, precum și a schimbului ilegal de valută.

Activitatea menționată s-a desfășurat pe raza municipiilor Suceava și Fălticeni, fiind verificate 46 de societăţi comerciale, dar şi 49 de persoane fizice autorizate. De asemenea, au fost verificate 16 vehicule. Au fost constatate 13 infracţiuni, fiind întocmite dosare de cercetare penală.

În ceea ce priveşte legalitatea actelor de comerţ au fost aplicate 52 de sancțiuni contravenționale la Legea 12/1990 republicată, în valoare de 218 mii de lei.

De asemenea, au fost confiscate bunuri şi mărfuri în valoare de 23.370 lei, constând în țigarete de proveniență extracomunitară, telefoane mobile si accesorii, bunuri industriale și obiecte de îmbrăcăminte.

Au fost constatate şi abateri din sfera schimbului valutar, fiind confiscate sumele de 220 Euro şi 1.300 lei.

Pentru ca turiştii să se bucure de un concediu liniştit, poliţiştii le recomandă să acorde o atenţie sporită recomandărilor preventive, să achiziţioneze bunuri numai din locaţiile avizate în acest sens şi să efectueze operaţiunile de schimb valutar numai la unităţi bancare şi case de schimb autorizate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.