De mâine, 14 ianuarie, până pe 25 ianuarie, Direcția de Sănănătate Publică Suceava a anunțat că va avea loc campania de vaccinare anti rujeolă, rubeolă și oreion a elevilor din clasa I.

Conform Calendarului național de imunizare a elevilor, stabilit de Ministerul Sănătății, va avea loc campania de vaccinare anti rujeolă, rubeolă și oreion a tuturor elevilor din clasa I.  Este a doua doză de vaccin ROR, după doza administrată copiilor la vârsta de un an, fiind foarte important ca un copil să fie imunizat complet.

”Reamintim părinților că vaccinarea este singura măsură de prevenire a îmbolnăvirilor, toate cele trei afecțiuni putând genera complicații grave.  Vaccinarea copiilor va fi realizată de către personal medical specializat, medici școlari, medici de familie și asistenți medicali. Precizăm că în cursul anului 2012 s-au înregistrat un număr de peste 945 de cazuri de rujeolă, din care mai mult de jumătate au necesitat internarea în secțiile de boli infecțioase, raportat la anul 2011 când s-au înregistrat doar 4 cazuri de rujeolă” se arată în comunicatul emis de DSP.

Majoritatea copiilor care s-au îmbolnăvit cu rujeolă nu erau imunizați cu ROR. În anul 2012 a fost înregistrat și un deces datorat complicațiilor rujeolei.

Pe listele de copii eligibili la vaccinare sunt înscriși peste 7500 de elevi, DSP Suceava dispunând de întreaga cantitate de vaccin pentru imunizarea acestora.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.