Departamentul de Sănătate și Dezvoltare Umană din cadrul Universității “Ștefan cel Mare” Suceava derulează în perioada 24 – 27 iunie 2014 campania “Mănâncă sănătos, trăiește activ!”. Campania se va desfășura în intervalul orar 15.00 – 18.00, în parcul din zona Universității și esplanada Casei Culturii din Suceava.

Scopul campaniei este sensibilizarea populaţiei în privinţa efectelor negative ale obezităţii și afecțiunilor asociate asupra organismului.

Cu ajutorul studenților, departamentul dorește să atragă atenţia asupra adoptării unui stil de viață sănătos, care să includă o dietă echilibrată și activitate fizică regulată. Conţinutul campaniei promovează principiile de bază ale unei vieți sănătoase: o dietă adecvată nevoilor energetice și nutriționale, echilibrată, diversă și moderată, însoțită de activitate fizică permanentă de cel puțin 30 de minute pe zi în cazul adulților și cel puțin 60 de minute pe zi în cazul copiilor și adolescenților”, a declarat directorul departamentului, prof. univ. dr. Mihai Covaşă.

Misiunea DSDU este de a pregăti noi specialiști în prevenirea şi tratarea problemelor de sănătate diabet, obezitate, deficienţe fizice, care să reabiliteze, să îmbunătățească sau să consolideze funcţia fizică, să prevină și să reducă factorii de risc legați de sănătate, în vederea optimizării stării generale de sănătate și a condiției fizice.

„Campania D.S.D.U. din acest an “Mănâncă sănătos, trăiește activ!” ar putea fi rezumată într-o singură frază: Colorează-ți lumea cu legume și fructe și plimbă-te “spre” sănătate!”, a mai precizat Covaşă.

Reamintim faptul că înscrierile pentru admiterea la Departamentul de Sănătate şi Dezvoltare Umană pentru anul universitar 2014-2015 se vor face în perioada 14-23 iulie 2014, urmând ca testul grilă pentru una din disciplinele la alegere dintre Biologie, Chimie organică, Chimie anorganică, să aibă loc pe data de 24 iulie 2014.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.