A 15-a ediție a Campionatelor Naționale de Skandenberg – Armwrestling se vor desfășura în perioada 4 – 6 iunie 2021, la Rădăuți, județul Suceava. Gazda campionatului, Clubul Sportiv „Bucovina Skandenberg”, reprezentată de multiplul campion Andrei Chipreanov, zis și „Glonțul”, împreună cu organizatorul, Asociația Română de Skandenberg „Braț de Fier” și Federația Română de Skandenberg – Armwrestling în curs de constituire, în parteneriat cu Primăria Municipiului Rădăuți, vă invită la cele mai spectaculoase Naționale de Skandenberg din ultimii 15 ani, pe tărâmul Bucovinei.
Campionatele încep sâmbătă, 5 iunie, la orele 10:00, la brațul stâng, și continuă la aceeași oră, duminică, 6 iunie, la brațul drept, pe scena amenajată în parcarea centrală a orașului Rădăuți. În deschidere, îndrăgita Sofia Vicoveanca va susține un concert de muzică populară, începând cu ora 16:00.
„La eveniment vor participa invitați de onoare, oficialități locale, dar și celebrități din lumea skandenberg-ului. Cel mai mare armwrestler din istorie, John Brzenk, multiplu campion mondial, sosește, pentru prima dată în România, din Statele Unite ale Americii, pentru a ne onora cu prezența lui. Atmosfera în timpul campionatelor va fi întreținută de Radu Valahu”, au transmis organizatorii.
La Campionatul Național de Skandenberg de la Rădăuți participă 23 de echipe /cluburi sportive și peste 350 de sportivi români din țară și diaspora. Cântarul oficial, unde se vor întruni toți sportivii și marile celebrități, se va organiza la „Casa Vatră – Rădăuți”, unde vineri, 4 iunie, la ora 13:00, va avea loc și conferința de presă, la care vor lua parte americanul John Brzenk, Mircea Simionescu Simicel, secretarul general al Federației Mondiale de Armwrestling, și Andrei Chipreanov, gazda Campionatului, dar și oficialități.
Valoarea financiară a premiilor totalizează 15.000 de euro. Cluburile sportive câștigătoare vor primi următoarele premii: locul 1 va primi 2.000 de lei, locul 2 va fi premiat cu 1.500 de lei, iar locul 3 va primi 1.000 de lei. Sportivii participanți, la cele 40 de categorii (x2, brațul drept și brațul stâng), vor fi premiați după cum urmează: locul 1 va primi 300 de lei (x2 pentru brațul drept și brațul stâng), locul 2 va primi 200 de lei (x2 pentru brațul drept și brațul stâng), iar locul 3 va primi 100 de lei (de asemenea, pentru fiecare braț, stâng și drept).
Premiile la categoria Open sunt următoarele: locul 1 va fi premiat cu 5.000 de lei (pentru fiecare braț în parte), locul 2 va primi 2.500 de lei (pentru fiecare braț în parte), iar locul 3 va primi 1.500 lei (atât la brațul stâng, cât și la brațul drept).
Cel mai bun arbitru debutant al competiției va fi premiat cu suma de 1.000 de lei, acest trofeu numindu-se premiul „Victor Barbu”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.