Comitetul executiv al UEFA a decis vineri, la Geneva, ca patru meciuri de la Campionatul European de fotbal din 2020 să se joace la București.

Astfel, patru meciuri, trei din faza grupelor şi unul din optimile de finală se vor juca pe Arena Națională. Conform rapoartelor de candidatură depuse, UEFA impune României îmbunătățirea mai multor aspecte.

Potrivit celor de la UEFA, stadionul nu întruneşte toate condiţiile forului european, una dintre acestea fiind numărul insuficient de locuri de parcare. În plus, nici numărul minim de loje permis nu este îndeplinit.

Alte probleme de pe lista UEFA sunt legate de cazare, infrastructură și lipsa experieței oficialilor bucureșteni de a organiza evenimente de o asemenea amploare.

În primul rând, locurile de cazare sunt la limită, iar cele de categorie inferioară acoperă doar parțial cerințele UEFA. Însă, Autoritatea Națională de Turism a promis că prețurile nu vor crește în timpul turneului. Mai mult de atât, între Aeroportul Internațional Henri Coandă și București există o legătură slabă.

În cazul în care echipa naţională a României va reuşi calificarea la CE din 2020, două dintre partidele tricolorilor din faza grupelor se vor disputa la Bucureşti.

Niciuna dintre cele 13 ţări alese prin vot de Comitetul Executiv al UEFA nu se va califica direct la Euro-2020. Toate reprezentativele din Europa vor fi împărţite în zece grupe de calificare, din care la turneul final vor merge ocupantele primelor două poziţii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.