Duminică, 10 februarie, în municipiul Vatra Dornei, s-a desfăşurat Cupa Mondială de Sanie pe pârtie naturală la probele simplu feminin, simplu masculin și dublu. La această competiție au luat startul peste 50 de concurenți din 13 țări, iar în urma celor două manșe de concurs, sportivii din Italia și Austria au dominat primele locuri din clasament.

În plus, Austria a obținut o dublă victorie la proba de simplu masculin, după ce Thomas Kammerlander și Michael Scheikl au ocupat primele locuri pe podium. Austria nu a mai avut doi sportivi cu cele mai bune rezultate în această probă din anul 2014. Evelin Lanthaler din Italia a câștigat pentru a treia oară Cupa Mondială (2016, 2018, 2019), iar la Vatra Dornei a sărbătorit a șasea victorie din acest sezon. Italienii Patrick Pigneter și Florian Clara au cucerit cea de-a zecea victorie în Cupa Mondială la dublu. Campionii mondiali au găsit cea mai rapidă linie în ambele manșe pe pârtia Bucovina și au sărbătorit al patrulea succes al sezonului.


La proba de simplu feminin, locul 1 a fost ocupat de reprezentanta Italiei, LANTHALER Evelin (2:30.42), locul 2 a fost adjudecat tot de o italiancă, respectiv PINGGERA Greta din Italia (2:30.75), iar pe 3 s-a clasat sportiva Rusiei, LAVRENTEVA Ekaterina (2:33.29).
La proba de simplu masculin, pe locul 1 s-a clasat austriacul KAMMERLANDER Thomas (2:27.17), locul 2 a fost ocupat de un austriac, respectiv SCHEIKL Michael (2:27.32), iar locul 3 a fost ocupat de italianul PIGNETER Patrick (2:27.45).
În proba de dublu, echipajul Italiei, format din PIGNETER Patrick și CLARA Florian, s-a clasat pe primul loc (2:38.22), locul 2 a fost ocupat de echipajul Rusiei format din EGOROV Aleksandr și POPOV Petr (2:38.36), iar locul 3 a fost adjudecat de italienii LAMBACHER Patrick și LAMBACHER Matthias (2:38.97)
Campionatul Mondial de Sanie pe pârtie naturală din Vatra Dornei s-a încheiat cu festivatea de premiere care a avut loc la baza pârtiei Bucovina. La eveniment au participat toți sportivii din cele 13 țări înscrise în competiție și antrenorii lor.
Federaţia Română de Bob şi Sanie le mulţumeşte tuturor celor implicaţi în organizarea acestui eveniment de talie mondială. De asemenea, preşedintele Sorin Buta îi felicită pe toţi ocupanţii locurilor fruntaşe şi le urează succes şi în următoarele competiţii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.