Decembrie este considerată, de mulți, cea mai frumoasă lună din an și asta pentru că, pentru cei mici stă sub semnul cadourilor, al apropierii magice a celor doi moși care îi vizitează pe copiii cuminți, Moș Nicolae și Moș Crăciun, iar adulții se bucură de clipele de neuitat petrecute alături de cei dragi în perioada sărbătorilor.

Pentru ca sărbătorile de iarnă din acest an să fie de neuitat, autoritățile locale din municipiul Câmpulung Moldovenesc, în frunte cu primarul Mihăiță Negură, au pregătit o serie de evenimente deosebite.
Astfel, pe data de 6 decembrie, câmpulungenii sunt așteptați în centrul municipiului să participe la aprinderea iluminatului de sărbători, organizatorii pregătind pentru cei prezenți și un minunat foc de artificii.

De asemenea, joi, 19 decembrie, începând cu ora 13:00,  pe scena amplasată pe platoul central, autoritățile locale îi vor premia pe  sportivii care s-au afirmat la concursuri sportive județene, naționale și internaționale, la concursurile pe meserii din țară și de peste hotare, dar și tinerii localnici care au participat la olimpiade sau concursuri pe diferite discipline și sporturi.

Tot atunci va avea loc și spectacolul  „Vine, vine Moș Crăciun”, care va fi susținut copii și elevii de la grădinițele și unitățile de învățământ preuniversitar din municipiu. La finalul evenimentului Moș Crăciun va împărți daruri oferite de Primăria municipiului fiecărui copil prezent pe platoul central.

 

Vineri, 27 decembrie 2019, va avea loc tradiționalul spectacol de datini și obiceiuri „Sărbători de iarnă la Câmpulung Moldovenesc”.


Coloana de urători, în frunte cu buciumașii, va fi organizată în Capu Satului de către Aristotel Erhan. Alaiul CAPREI va poposi la Biserica „Nașterea Maicii Domnului”, unde va fi primit în stil bucovinean de preotul paroh Teodor Giosan. Ulterior ceata tinerilor se va îndreapta spre platoul central, unde va fi întâmpinată de primarul Mihăiță Negură, apoi va urca pe scenă, unde va aduce în fața publicului spectator datinile și obiceiurile câmpulungene.

În continuare vor evolua grupurile și formațiile de datini și obiceiuri din comunele Sadova, Vama, Breaza, Fundu Moldovei, Izvoarele Sucevei, Grupul Piatra Șoimului și noul ansamblu local „Ecoul Muntelui”.

Municipalitatea din Câmpulung Moldovenesc a pus la punct și ultimele detalii ale programului evenimentelor ce urmează să marcheze finele acestui an. Astfel, pe 31 decembrie, autoritățile au pregătit spectacolul de revelion în aer liber, începând cu ora 23:20. Vor încânta publicul la cumpăna dintre ani Jo&Band și Deepside Dejays & Nadir. La miezul nopții focul de artificii va vesti intrarea în noul an 2020.

„Luna decembrie nu este doar una de bilanț, ci și una de sărbătoare. Am pregătit, atât pentru câmpulungeni, cât și pentru cei care doresc să ne viziteze, un program variat, pentru toate gusturile. De asemenea, sperăm ca vremea să țină cu noi, iar iubitorii sporturilor de iarnă să se poată bucura de pârtia de schi”, a transmis primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură.

 

Sursa foto: Facebook – Mihăiță Negură

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.