Prin Ordonanța din data de 05.02.2023 s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de Încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis ordinul de protecție provizoriu a oricăreia dintre măsurile prevăzute la art. 38, alin. 1 și dispuse prin ordinul de protecție provizoriu, constând în aceea că: în data de 05.02.2023, orele 21.58, C.A. din municipiul Câmpulung Moldovenesc s-a deplasat la locuința mamei sale C.A. din același oraș și a încercat să intre locuința acesteia prin forțarea ușii de acces. Fapta a fost comisă, deși anterior împotriva sa a fost emis un ordin de protecție de către Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc, prin care C.A. a fost evacuat din respectiva locuință și a fost dispusă măsura de nu se apropia la o distanță mai mică de 100 de metri de mama sa C.A. și de locuința acesteia din municipiul Câmpulung Moldovenesc.

Bărbatul a fost identificat de lucrătorii de poliție în imediata apropiere a blocului unde este situat apartamentul, în interiorul garajului familiei.

Prin Ordonanța din data de 06.02.2023 a Poliției municipale Câmpulung Moldovenesc și confirmată prin ordonanța Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc de la aceeași dată s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul C.A, pentru săvârșirea infracțiunii de „Încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis ordinul de protecție provizoriu a oricăreia dintre măsurile prevăzute la art. 31, alin. 1 și dispuse prin ordinul de protecție provizoriu”, constând în aceea că: în data de 05.02.2023, orele 21.58, acesta s-a deplasat la locuința mamei sale C.A. și a încercat să intre locuința acesteia prin forțarea ușii de acces. Față de acesta a fost emis un ordin de protecție prin care C.A. a fost evacuat din respectiva locuință și a fost dispusă măsura de nu se apropia la o distanță mai mică de 100 de metri de mama sa  și de locuința acesteia din municipiul Câmpulung Moldovenesc, C.A. a fost identificat de lucrătorii de poliție în imediata apropiere a blocului unde este situat apartamentul, în interiorul garajului familiei.

În data de 06.02.2023 s-a dispus reținerea suspectului, pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 06.02.2023, ora 02:15, până la data de 07.02.2023, ora 02: 15, fiind predat la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Suceava.

Prin Ordonanța din data de 06.02.2023 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul C.A., sub aspectul comiterii infracțiunii de „Încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis ordinul de protecție provizoriu a oricăreia dintre măsurile prevăzute la art. 31, alin. 1 și dispuse prin ordinul de protecție provizoriu”.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc s-a adresat Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc cu referat cu propunere de arestare preventivă a inculpatului C.A. pentru săvârșirea infracțiunii de „Încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis ordinul de protecție provizoriu a oricăreia dintre măsurile prevăzute la art. 31, alin. 1 și dispuse prin ordinul de protecție provizoriu”,  iar Judecătoria municipiului Câmpulung Moldovenesc a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 06.02.2023.

Punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă specifică urmăririi penale, aceasta neînlăturând nicidecum prezumția de vinovăție de care beneficiază inculpatul.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.