Schimbarea anotimpurilor înseamnă pentru șoferi să schimbe anvelopele de iarnă cu cele de vara. Șoferii care continuă să utilizeze cauciucurile de iarnă în timpul sezonului cald vor reduce performanță mașinii pe care o conduc. De asemenea, scade și controlul asupra mașinii, dar se va experimenta și o uzură prematură. 

Schimbarea cauciucurilor de iarnă cu cele de vară este un aspect important de care trebuie să se țină cont pentru a evita apariția unor probleme nedorite. Pentru a putea evita problemele cu mașina este recomandat că acestea să se schimbe o data ce temperatura din termometre atinge pragul de 7 grade Celsius și se menține într-o continuă creștere. Însă, în zonele montane, mai ales la altitudine mare unde zăpadă se poate menține în primele două luni de primăvară, șoferilor le este recomandat să păstreze anvelopele de iarnă pentru a putea circulă în siguranță. Mai ales în zone precum Transalpina sau Transfăgărășan, unde temperaturile scăzute încep chiar din toamna, șoferii trebuie să se adapteze condițiilor de vreme.

Din punct de vedere al modului în care au fost fabricate, anvelopele de vară sunt recomandate în special pentru a circula pe asfaltul încins deoarece oferă o stabilitate și un control mai bun inclusiv pe porțiunile de drum unde se ating temperaturi de peste 60 de grade Celsius. Materialul din care sunt fabricate cauciucurile de vară este mai dur și oferă posibilitatea de a circula în siguranță chiar și pe asfaltul umed, prevenind fenomenul de acvaplanare. 

Indiferent de denumirea comercială este important să îți echipezi autovehiculul cu cauciucurile potrivite pentru a putea circula în siguranță indiferent de condițiile de drum și de temperaturile din termometre. Cauciucurile potrivite vor face diferența și vei vedea cât de mult contează să le folosești așa cum recomandă producătorii. Echipa anvelope.ro te poate ajuta in alegerea modelului de care ai nevoie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.