Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că tezele aferente semestrului I vor fi date în cele două săptămâni de prelungire din ianuarie, mai exact în perioada 3-14 ianuarie.

Oficialul a explicat că programa de examene ar putea fi simplificată doar dacă se va preda mai mult în sistem online.

Singurul motiv pentru care am putea peria programa de examene ar fi acela al unei durate mai mari de școală online. Dacă vom fi obligați să predăm online, înțelegând pierderile, s-ar putea să avem nevoie încă o dată, și de data acesta, să periem programele de examen în sensul simplificării. Vă dau o veste care poate îi supără pe unii – în aceste două săptămâni din ianuarie, anul acesta se vor da teze cu prezență fizică, pentru că teza este ultimul bastion în calea de a decide relevanța notelor”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul explicase că semestrul I se va întinde până pe 14 ianuarie 2022.

Este o propunerea Consiliului Național al Elevilor, propunere pe care Ministerul Educației a îmbrățișat-o, pentru a recupera cele două săptămâni de vacanță suplimentară, sau mai exact pentru a transforma două săptămâni de vacanță suplimentare, între 25 octombrie și 5 noiembrie, în două săptămâni de școală în luna ianuarie, între 3-14 ianuarie. Cred că este ușor de ales. (…) Doar elevii din gimnaziu și liceu vor începe școala pe 3 ianuarie și vor face școală două săptămâni până vineri, 14 ianuarie. Elevii din învățământul primar și copiii din grădiniță, pentru că oricum aveau o săptămână de vacanță în octombrie, nu au nevoie să vină la școală mai devreme, pe 3 ianuarie, ci vor veni tot pe 10 ianuarie, așa cum știau, și vor sta până pe 14 ianuarie, când vor încheia semestrul I”, a declarat oficialul, marți seară, la Digi 24, potrivit psnews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.