Din cei 345 de candidaţi înscrişi pentru proba de evaluare a competenţelor de comunicare orală la limba română, din cadrul celei de-a doua sesiuni de bac 2014, 105 au absentat.

1999 de candidaţi s-au înscris pentru sesiunea de toamnă a bacalaureatului din acest an, dintre care 1504 din promoţia curentă şi 495 din alte promoţii. Majoritatea elevilor susţin doar probele la care au absentat în sesiunea anterioară sau în sesiunile din anii trecuţi, sau probele la care nu au obţinut notele de trecere. Astfel se face că, la proba A, cea de verificare a competenţelor de comunicare orală la limba şi literatura română, s-au înscris 345 de candidaţi, iar dintre aceştia doar 240 au susţinut proba, 105 neprezentându-se la centrele de examinare.

Pentru proba B, cea de evaluare a competenţelor de comunicare orală la limba maternă, în judeţul Suceava a fost înscris un singur candidat. Acesta este absolvent al Colegiului Tehnic „Laţcu Vodă” din Siret şi va susţine proba la limba ucraineană.

Mai complexă faţă de prima probă, evaluarea competenţelor de comunicare orală într-o limbă de trafic internaţional, proba C, se desfăşoară în trei etape, respectiv audierea unui text şi înţelegerea acestuia, proba scrisă şi proba orală. 354 de candidaţi au fost înscrişi pentru această probă, iar dintre aceştia, 308 au ales limba engleză, iar 46 limba franceză.

Săptămâna aceasta se va încheia, pentru 340 de candidaţi înscrişi, cu probele de evaluare a competenţelor digitale, iar de săptămâna viitoare, peste o mie de absolvenţi de liceu vor intra în emoţiile probelor scrise de bacalaureat. Luni, pe 25 august, 1246 de candidaţi sunt aşteptaţi la cele şase centre de examinare din judeţ, pentru susţinerea probei scrise la limba şi literatura română. Un singur candidat s-a înscris pentru examenul scris la limba ucraineană, care va avea loc pe 26 august. Pentru proba obligatorie a profilului, de pe 27 august, 1180 de candidaţi s-au înscris, dintre care 993 vor susţine examen scris la matematică, iar 187 la istorie. Vineri, 29 august, probele din cadrul sesiunii de toamnă a bacalaureatului din acest an se vor încheia cu proba la alegere a profilului.

Conform datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean, 1157 de absolvenţi din judeţul Suceava s-au înscris pentru acest examen, cei mai mulţi optând pentru biologie – 684 la număr, urmând geografia cu 337 de înscrişi, fizica – materie pentru care au optat 57 de candidaţi, alţi 50 de absolvenţi au ales ca probă de examen disciplinele socio-umane, 15 vor susţine teza la chimie, iar 14 la informatică. Lucrările vor fi trimise spre corectare la cele două centre de evaluare zonale, iar primele rezultate vor fi publicate pe 1 septembrie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.