La Biroul Electoral Municipal Suceava (BEM) s-au depus un număr de 10 candidaturi pentru funcția de primar al municipiului Suceava.

Dosare cu liste de susținătoriPrimii care s-au înscris au fost cei din Partidul Național Liberal (PNL), care l-au desemnat pe Ion Lungu candidat. Următorii care s-au înscris au fost Marian Andronache din partea Partidul Mișcarea Populară (PMP), Tiberius Brădățan – Partidul Social Democrat (PSD), Ștefan Alexandru Băișanu – Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), Marius Boghian – Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR), Virgil Adrian Larionescu Moroșan – Partidului Naţional Democrat (PND), Alina Alupoaei Geonea – Partidul Ecologist Român (PER).

Înscrierea candidatul Mihai Câmpan din partea Partidului Social Românesc (PSRO) a fost respinsă deoarece s-au semnalat nereguli în listele de semnături. În aceeași situație s-a aflat și candidatul Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat (PNȚCD), Gheorghe Nedea.

Alte două candidaturi au fost înregistrate din partea candidaților independenți,  Florinel Telescu și Ionel Butnariu. Cererea de candidatură pentru Florinel Telescu a fost respinsă deoarece aceasta nu a fost însoțită de numărul necesar de semnături. Dosarul conținea un număr de 514 semnături, însă numărul minim prevăzut de lege este de 1.000 de semnături. În cursul zilei de ieri, BEM verifica listele pentru Butnariu.

 

Nereguli constatate de Biroul Electoral Municipal

BEM a constatat că în listele de semnături au existat persoane care nu aveau domiciliul în municipiul Suceava. Unele persoane de pe liste nu au semnat, alții aveau adresa incompletă. Au fost identificate persoane care, în momentul când au fost contactate de reprezentanții BEM, au declarat că nu au semnat pe liste. De asemenea, membri ai BEM s-au regăsit pe liste, deși nu au semnat.

Reprezentanții Biroului Electoral Municipal au menționat că nu au înlăturat listele de semnături care au fost strânse de către studenți, deoarece aceștia se prezumă că sunt rezidenți în municipiul Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.