Campania electorală dezvăluie cât de bine pregătiți sunt candidații pentru un mandat, arată dacă înțeleg sau nu realitatea politică și dacă au capacitatea de a se adapta schimbărilor inerente vremurilor.

Am analizat invitația domnului Cușnir către electorat de a vota consilierii PSD pentru a avea majoritate în Consiliul Local, explicând insistent că e nevoie de majoritate PSD pentru a „dezvolta Suceava”. Istoria ne-a demonstrat însă că majoritatea PSD a fost dintotdeauna toxică, dar reprezentantul socialiștilor o cere din nou pentru a putea împacheta în hotărâri tot felul de aranjamente.

Stimabilii domni de la PSD și-ar dori din nou majoritatea pentru a putea conduce orașul în mod tiranic, lipsit de transparență, precum în vremea lui Marian Ionescu. Nu, mulțumim, nu avem nevoie de așa ceva la Suceava! Ultima dată când au avut majoritate în alianța USL, respectiv în mandatul 2012-2016, Psd-istii au prăduit Domeniului Public, au defrișat spațiile verzi, au autorizat construcții haotice, l-au șantajat cu aprobarea proiectelor pe Ion Lungu, primarul în funcție, blocând dezvoltarea și orice proiect care nu era agreat de consilierii PSD și liderii lor din umbră.

Sucevenii trebuie să se opună cu vehemență acestor practici bolșevice, să spună stop ilegalităților, și să nu acorde votul unei liste ce aparține unui partid care a blocat dezvoltarea orașului Suceava vreme de opt ani. Tebuie blocată dezvoltarea intereselor personale ale lui Dan Ioan Cușnir în municipiul reședință de județ, interese care nu pot fi departe de ale tatălui său, fostul prefect PSD Ioan Cușnir din perioada de grea încercare pentru Suceava, 2000-2004.

Fără experiență concretă în gospodarirea și administrarea unui oraș, Cușnir nu va putea înțelege niciodată că în Consiliul Local nu trebuie să se facă politică, ci administrație în interesul sucevenilor, conform unei agende publice a acestora, iar vechile practici de vot pe criterii politice din mandatul 2012-2016 trebuie să dispară.

Cușnir vrea puteri sporite în calitate de primar, alături de un Consiliu Local fidel și majoritar, fiind școlit în PSD Suceava unde interesul public a fost întotdeauna inferior interesului personal sau de grup, dovadă fiind și afacerile socialiștilor pe bani publici.

Cușnir afirmă că „din discuțiile avute pe stradă, în cartiere, se simte deja că sucevenii vor o abordare nouă în relația administrație-cetățeni” însă fără a preciza în ce constă sau ce anume va modifica el în această relație, pe care oricum nu o întelege. Dan Ioan Cușnir dă dovadă că este un francizat și în materie de promisiuni electorale, folosind doar know-how-ul altora, dar si acesta într-un mod care-i trădează delirul și dorința de preamărire.

One Response

 1. laurian

  cine a blocat doi ani modernizarea parcarilor din suceava?
  cine ar mai fi blocat la nesfarsit aceeasi modernizare a sucevei, daca nu s-ar fi modificat Codul administrativ?
  in ce cartiere ati fost voi nesimtitilor? si unde v-ati parcat masinile? cel putin doi ani a trebuit sa parcam in pietris si glod, fie ca a fost vorba de burdujeni sau g. enescu, pana s-au modernizat parcarile, iar acum, multumita lui harsovschi avem parcari curate, asfaltate si marcate frumos.
  intr-adevar s-a micsorat “spatiul verde”, adica s-au curatat toate bulihaurile si buruienile care cresteau prin acele locuri, care, tot parcari au fost si in 2000 si-n 2016, dar s-au degradat.
  un partid social…si democrat pe deasupra, asta face? se opune la proiecte de dezvoltare pt. atatia oameni?
  asta a fost mentalitatea psd condus de vasile mocanu in cons. local si cusnir in cons. jud. : daca n-a fost conducere psd in suceava, nici ailalti sa nu poata face nimic, asa ca mereu v-ati opus, mereu ati cautat sa blocati orice lucru bun.
  iti venea sa vomiti de cate ori aparea mocanu in consiliul local cu aceleasi si aceleasi palavre despre registrul spatiilor verzi, si cu ce bazaconii il ataca pe lucian harsovschi, numai ca sa se opuna cu ceva, numai ca sa blocheze, numai ca sa nu se faca. ca el era de la cadastru si stia.
  pana cand s-au saturat si ai lui din psd de el, pana cand si altii s-au interesat punctual dpdv al cadastrului si au vazut ca mocanu, pe langa faptul ca a ramas mult in urma cu cadastrul si cartea, este si ranchiunos si din mentalitatea asta de colhoz nu-l mai scoate nimeni.
  omul a invatat ceva acum 40 de ani si cu aia a ramas.
  sa mearga la el la dorohoi si sa se dea acolo in spectacol, ca la suceava NE-AM SATURAT DE BASINILE lui.
  asta e fudulia cu care cusnir si mocanu au trait in politica suceveana: mentalitatea de colhoz.
  cand ii auzi vorbind pare-se a fi oameni de treaba, de echipa, cunoscatori, nu asaaa.
  cand ajungi sa-i cunosti, te intrebi cum poate exista atata perversitate, atata dedublare, lacomie, minciuna, lacomie, ranchiuna, lacomie, lipsa de omenie si ingustime a mintii adunate la un loc?
  si cum au ajuns asemenea nulitati in forurile de administrare si conducere a unui oras si judet?
  la astia mentalitatea de colhoz n-o mai schimba nimeni, sunt inadaptabili si asta e credinta lor ca in viata asta merg numai combinatiile, tradarile, santajul, parandaratul si cocotatul pe tot felul de functii publice sau oculte, doar doar mai fraieresc pe unii si pe altii inca patru ani.

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.