Mirela Elena Adomnicăi, candidatul Partidului Social Democrat la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, a susținut marți, 4 august, o declarație de presă privind obiectivele pe care le are pentru această funcție. Astfel, aceasta a precizat că după ce a fost validată de către CEX  pentru a intra în cursa electorală  s-a autosuspendat din funcția de director al Agenției de Ocupare a Forței de Muncă Suceava și a început să bată la pas județul Suceava pentru a lua act de nevoile și problemele locuitorilor.

„În primul rând am vrut să vorbesc cu sucevenii față în față despre această candidatură și vreau să spun că a fost primită cu încredere și cu simpatie, ceea ce mi-a dat și mai mult curaj în această luptă electorală. Al doilea scop pe care l-am avut în vedere a fost să ajung la fața locului și să văd care sunt problemele reale acum. De aceea m-am întâlnit cu primari, cu consilieri locali și cu antreprenori”, a declarat Mirela Adomnicăi.

Aceasta a subliniat că, dincolo de problemele județului pe care le cunoaște din postura de prefect, funcție pe care a ocupat-o în perioada 2017-2019, dar și dincolo de schimbările ce au avut loc în ultima perioadă, i s-a confirmat că „la Consiliul Județean Suceava lucrurile bat pasul pe loc”.

De altfel, Mirela Adomnicăi a precizat că pandemia de coronavirus a afectat foarte mult o serie de activități economice din județ, dar și foarte multe persoane. Din punctul de vedere al ocupării forței de muncă, aceasta a subliniat că până pe data de 9 iulie, când s-a autosuspendat din funcție, la AJOFM Suceava au fost înregistrați mai bine de 40 000 de șomeri. Un aspect foarte important semnalat de Mirela Adomnicăi vizează salarizarea sucevenilor, aceasta subliniind că mai bine de 90% dintre aceștia care au fost trimiși în șomaj tehnic au realizat venituri minime, adică au fost remunerați anterior pandemiei cu salariul minim pe economie.

„Din discuțiile pe care le-am avut cu oamenii am tras o concluzie reală: județul Suceava se îndreaptă într-o direcție greșită! Din județul Suceava ne pleacă investitorii! În județul Suceava nu îndrăznesc să ne mai vină turiștii! Aceasta este situația reală pe care am constatat-o la firul ierbii. Această situație nu este cauzată de un accident nefericit, cum încearcă unii să sublinieze, ci este consecința a ceea ce s-a întâmplat în ultimii 4 ani în județul Suceava”, a explicat Mirela Adomnicăi.

Aceasta a adăugat că actuala conducere a Consiliului Județean Suceava a promovat un management defectuos, ineficient și arogant, iar pentru asta „trebuie să plătească”.

Pe de altă parte, candidatul PSD la CJ Suceava a mai declarat că oamenii ar trebui să îi sancționeze pe cei care au greșit, prin vot.

„Dacă județul nostru bate pasul pe loc, nu este din cauză că nu avem mari proiecte, duse la îndeplinire sau nu, ci din cauză că lucrurile concrete, punctuale, reale nu au fost realizate. Aici mă refer la drumurile județene neasfaltate. De aceea, în calitate de candidat mi-am propus să promit că voi realiza, în primul rând, aceste lucruri concrete, punctuale, reale care-i sâcâie pe suceveni, pentru că proiectele grandioase, de la un safari parck la Păltinoasa și autostrăzi, la mega stațiune turistică prin asocieri de localități, au rămas doar la stadiul de promisiuni electorale”, a subliniat Mirela Adomnicăi.

Aceasta a subliniat că una dintre prioritățile pe care le are este cea de a trata în mod egal toate localitățile județului Suceava, indiferent dacă sunt comune, orașe sau municipii, pentru că fiecare om și fiecare localitate contează.

Pe de altă parte, candidatul PSD pentru funcția de președinte al CJ Suceava a declarat că până la marile proiecte, vrea să finalizeze problema modernizării drumurilor județene. Astfel, Mirela Adomnicăi a precizat că în județ sunt 1.180 de kilometri de drumuri județene, din care doar 250 de kilometri sunt de nota 8, iar peste 600 de kilometri nu au avut parte de nici măcar o lucrare de întreținere în ultimii ani, iar diferența de 300 de km sunt drumuri județene neasfaltate, care arată dezastruos.

„Vom termina de asfaltat drumurile județene, drumurile comunale, va trebui să avem apă, canalizare și gaz metan în localitățile județului, iar apoi vom dezvolta și alte proiecte. Cei care au condus județul până acum ne-au arătat ce pot să facă! Destul! E timpul pentru Suceava!”, a conchis Mirela Elena Adomnicăi.

 

One Response

 1. interesu

  cum adica cei care au condus judetul pana acum? dar dumneata cumatra vulpe elena-mirela cat timp ai fost prefect la carma judetului cu ce te-ai ocupat?
  in categoria celor care au condus judetul pana acum cu aroganta, sa te incluzi si pe matale, daa?
  si la DSP cine a condus, bunica?
  si la Cadastru cine-i cel mai bos de bos care conduce cu frana de mana trasa… si psd-ist dupa interes, un autist social si membru de lehamite in CL Sv?
  si cu comisia judeteana de fond funciar de la prefectura cine o aranjat treburile?
  tre sa ai oleaca mai mult decat tupeu nesimtit, adica soricu gros sa predai lectii despre management defectuos si arogant altora, dar dumitale sa te dai monument de corectitudine, atata timp cat esti membru in gasca banului.
  te-am vazut si la humor si la moara si-n alte locuri, dar si la prefectura. apoi cine o fi fost aroganta intruchipata? o fi fost elena? o fi fost mirela? sau amandoua deodata?

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.