Canotorii suceveni medaliați la Tokyo, antrenorii acestora și președinta Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, au devenit Cetățeni de Onoare ai Județului Suceava. Înmânarea acestor titluri a avut loc marți, 31 august, în cadrul ședinței Consliliului Județean Suceava. Este vorba despre canotorii Nicoleta Ancuța Bodnar, Mihăiță Vasile Țigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Cosmin Pascari, Ștefan Constantin Berariu, Marius Vasile Cozmiuc și Ciprian Tudosă, antrenorii Vasile Avrămia și Ion Despa, precum şi preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă.

În debutul evenimentului, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a subliniat că evenimentul reprezintă un moment festiv foarte important atât pentru autoritățile locale, cât și pentru întreg județul Suceava.

„Ne înclinăm în fața acestor performanțe. Suntem mândri de această uriașă performanță, îi felicităm și le mulțumim că au arătat lumii că în Bucovina avem în rândurile canotorilor suceveni campioni mondiali, campioni europeni, atât la tineret, cât şi la seniori”, a declarat președintele Gheorghe Flutur.

Șeful administrației județene consideră că, prin obținerea acestor medalii, sportivii suceveni „au pus un briliant pe stema județului Suceava”. De altfel, Gheorghe Flutur a precizat că aceste performanțe obținute de sportivii suceveni obligă administrația județeană și administrațiile locale să sprijine în continuare activitatea sportivă.

„Trebuie să ne aplecăm mai mult pentru alocarea de resurse financiare pentru bazele sportive care, din păcate, nu arată foarte bine. Trebuie să fim mai largi la pungă în această privință. Și vorbesc aici despre baza de canotaj de la Fălticeni, pentru care există deja un proiect de modernizare. Vorbim și de Ministerul Tineretului și Sporturilor și aici am avut, dar mai vreau să mai am, discuții pentru a găsi soluții de finanțare mai curajoase. Și dacă va fi cazul, și noi, Consiliul Județean, vom fi foarte interesați și hotărâți să venim cu un aport financiar pentru dezvoltarea acestor baze sportive”,  adăugat Flutur.

Ancuța Bodnar: „Suntem niște mândri bucovineni”

 

Canotoarea Ancuța Bodnar, campioana de AUR de la Vatra Moldoviței, a declarat că atât ea, cât și colegii ei, vor da totul pentru ca numele județului și al Bucovinei să fie cât mai sonor și mai cunoscut în întreaga lume, iar pentru asta vor lupta să cucerească noi podiumuri și medalii.

„Vă mulțumesc pentru că astăzi ne-am adunat aici în sala Consiliului Județean Suceava pentru a ne onora și felicita pentru rezultatele obținute. Suntem mândri și bucuroși pentru că am adus România pe prima sau a doua treaptă a Jocurilor Olimpice. Suntem mândri că am reușit ca județul Suceava să ajungă acolo unde îi este locul. Noi vom da totul pentru ca Suceava să fie auzită. Vreau să mulțumesc pentru că ne-ați invitat și suntem onorați să fim în fața dumneavoastră. Ne bucurăm că am obținut aceste rezultate și suntem mândri că suntem din acest județ minunat. Suntem niște mândri bucovineni”, a declarat campioana olimpică Ancuța Bodnar.

De cealaltă parte, vicecampionul olimpic Marius Cozmiuc a mulțumit președintelui Gheorghe Flutur și echipei Consiliului Județean Suceava pentru implicare, subliniind că este onorat să fie parte a evenimentului.

„Ne bucurăm că am obținut aceste rezultate la Tokyo și suntem foarte mândri că suntem din acest județ minunat”, a declarat canotorul Marius Cozmiuc.

Elisabeta Lipă: „Mă bucur că sunt născută în Siret! Aici sunt oameni gospodari

 

Președinta Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a declarat că este mândră că își are originile în județul Suceava, mai precis în orașul Siret. De altfel, aceasta a precizat că titlul de Cetățean de Onoare al județului Suceava reprezintă o responsabilitate uriașă atât pentru ea, cât și pentru sportivii medaliați la Tokyo, întrucât aceștia se transformă în ambasatori ai Bucovinei.

„Mă bucur că sunt născută în Siret, mă bucur că sunt Cetățean de Onoare al orașului Siret și al comunei Dumbrăveni, iar astăzi mă bucur că devin Cetățean de Onoare al Județului Suceava. Asta înseamnă că ne doriți ca ambasadori ai acestui județ și sper să ne folosiți așa cum se cuvine pentru proiecte frumoase, de care să fim mândri cu toții. Bucovina este foarte vizitată de turiști pentru că are lucruri frumoase, istorice și tradiție și în sport. Aici sunt oameni gospodari care și-au crescut copiii cu frică de Dumnezeu, cu respect față de semeni, cu o dorință de a ajunge cât mai sus și asta s-a văzut!”, a declarat Elisabeta Lipă.

După discursurile sportivilor prezenți în ședința Consiliului Județean, deliberativul a aprobat cu unanimitate de voturi conferirea titlului de „Cetățean de Onoare al Județului Suceava” olimpicilor suceveni medaliați la Jocurile Olimpice de la Tokyo, antrenorilor acestora şi preşedintei Federaţiei Române la Canotaj, Elisabeta Lipă. De asemenea, a fost aprobată și acordarea unor premii în bani pentru sportivii suceveni care au obţinut medalii olimpice, precum şi pentru antrenorii lor.

 

Citește și: 

Vatra Moldoviței și-a premiat campioana! Ancuța Bodnar a devenit Cetățean de Onoare și a fost răsplătită cu flori și premii bănești

Filmul unui Campion întors acasă, la Păltinoasa! Flori, emoții mai mari ca la Tokyo și o comunitate unită sub aceeași bucurie!

Din Cetatea de Scaun a Sucevei – pe podiumul înalt al Lumii! Marius și Ionela Cozmiuc, canotorii care iubesc șuieratul bărcii și promovează Bucovina

Primarul Lungu a anunțat că vicecampionul olimpic Marius Cozmiuc va fi Cetățean de Onoare al municipiului Suceava

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.