Sâmbătă, 10 noiembrie, a.c., în jurul orei 08:00, la nivelul Sectorul Poliției de Frontieră Vicovu de Sus, s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană. Astfel, lucrătorii au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Frătăuții Noi, mai multe persoane care transportau colete voluminoase spre interiorul țării.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru interceptarea celor în cauză, moment în care bărbații au abandonat coletele și s-au îndreptat spre teritoriul statului vecin.
Drept urmare, pentru reținerea persoanelor lucrătorii au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au supus și s-au întors pe teritoriul ucrainean. Imediat, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment.

La fața locului au fost descoperite 24 de colete cu țigări care au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 11.910 pachete țigări, în valoare de aproximativ 140.000 lei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, la final urmând a se lua măsurile
legale ce se impun.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.