Vineri, 21 iunie, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, jud. Suceava a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări. Astfel, în jurul orei 17.00, un echipaj mobil al poliției de frontieră a observat pe direcția localității Brodina un autoturism fără plăcuțe de înmatriculare care circula cu mare viteză.

         Potrivit IPF Sighetu Marmației, poliţiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri mașina, însă conducătorul auto a ignorat semnalele, continuându-și deplasarea.  Echipajul politiei de frontieră a procedat la urmărirea mașinii, iar la scurt timp aceasta a fost descoperită abandonată într-o zonă împădurită din apropiere. Din primele verificări, în mașină, a fost observată o impresionantă cantitate de țigări, de proveniență ucraineană.

         În cadrul aceleiași acțiuni, un alt echipaj din cadrul sectorului a observat, în apropierea frontierei de stat, două persoane lângă care se aflau mai multe baxuri cu țigări.         În momentul în care acestea i-au observat pe polițiștii de frontieră au abandonat coletele și s-au dispersat înspre localitatea Straja, jud. Suceava.

         Pe timpul acțiunii, deoarece cei în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce, au fost trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.D e asemenea la fața locului au fost descoperite șase colete cu țigări.

         În continuarea acțiunii, polițiștii de frontieră au mai descoperit abandonate pe raza localității Ulma, jud. Suceava, alte trei colete cu țigări.

         În toate cazurile, țigările au fost ridicate în vederea confiscării și transportate la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 31.560 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 363.400 lei.

         În continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.