Președintele interimar al ALDE Suceava, Ștefan Alexandru Băișanu, a declarat că partidul se află în plin proces de înființare a organizațiilor și de completare a listelor de candidați la funcțiile de primar, de consilieri locali și consilieri județeni.

Rotariu Mihai, Ștefan Băișanu și Grigoraș Vasile„Avem 83 de organizații înființate, cu 83 de liste cu primari, consilieri locali și consilieri județeni. Lucrăm în perioada următoare să ajungem, în maxim două săptămâni, să avem listele complete pe toate cele 114 localități din județul Suceava, astfel încât să abordăm campania electorală la modul cel mai serios”, a susținut Băișanu.

Acesta a subliniat că ALDE, partidul cu numărul trei ca forță politică importantă în județ, și-a propus să câștige președenția Consiliului Județean și primăria municipiului Suceava. De asemenea, ALDE dorește câștigarea a cât mai multor locuri de consilieri locali în fiecare localitate și câștigarea a cât mai multor primării, în funcție de capacitatea aleșilor ALDE de a convinge cetățenii că aceștia merită votul.

Dintre membrii noi care s-au alăturat celor de la ALDE Suceava, Băișanu i-a prezentat pe Vasile Grigoraș, reprezentat CAR Suceava și Mihai Rotariu, reprezentant al asociației crescătorilor de animale din județul Suceava „Plaiul Bucovinei”.

„Am semnat un protocol cu organizația CAR Suceava, care are la nivel de  municipiu un număr de 19.000 de membri și la nivel de județ 35.000 de membri. Aceștia sunt completați cu 21.000 de membri din celelalte asociații similare reprezentate de același for național. Protocolul pe care l-am încheiat cu CAR Suceava este un protocol de sprijin și colaborare reciprocă, care stabilește ca reprezentanți ai asociației CAR să facă parte din listele de candidați ALDE la consiliile locale și consiliul județean în alegerile viitoare. Astfel, Vasile Grigoraș va fi reprezentatul CAR Suceava pe loc eligibil”, a susținut Băișanu.

Acesta a subliniat că Grigoraș a fost ales de organismul de conducere al CAR Suceava să reprezinte CAR în consiliul local, venind la discuțiile cu ALDE cu o serie de cereri „serioase, care țin strict de viitorul mai bun și de viața normală a pensionarilor din municipiu și din județ”.

„Pensionarii își doresc spații, în fiecare cartier, pentru desfășurarea unor activități social-culturale, respectiv spații în care să poată să își desfășoare activitatea medici, asistente medicale, frizeri, juriști și alte persoane care au posibilități de a sprijini persoanele vârstnice care au într-adevăr nevoie de ajutor”, a concluzionat Băișanu.

Cel de-al doilea protocol semnat de ALDE Suceava este asociația crescătorilor de animale „Plaiul Bucovinei”, care are un număr de 7.308 membri.

„Și domniile lor vor beneficia din partea noastră, ALDE, de reprezentanți la nivelul tuturor consiliilor locale la nivelul județului Suceava. La nivelul Consiliului Județean au stabilit că pe lista elibilă să candideze Ionuț Blanari Dionisie și Mihai Rotariu. Evident, oferim locuri eligibile în fiecare consiliu local din fiecare localitate a județului Suceava”, a mai menționat Băișanu.

Acesta consideră că îngrijitorii și crescătorii de animale din județ nu au avut posiblitate de a participa activ la ședințele consiliilor locale și ședințele Consiliului Județean, acolo unde se hotărăsc și se stabilesc lucruri importante pentru ei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.