În data de 25 iunie, poliţiştii de frontieră de la Sectorul P.F. Izvoarele Sucevei, pe timpul executării unei misiuni de supraveghere și control a frontierei de stat si acționând în baza unor informații, au verificat un vagon de locuit, aflat în zona forestiera din apropierea localităţii de frontieră Cârlibaba.

Containerul era locuit de un bărbat, I.M.,  în vârstă de 43 de ani, domiciliat pe raza județului Suceava.

Având acordul acestuia, polițiștii de frontieră au efectuat o verificare amănunțită a barăcii, ocazie cu care au descoperit, ascunse sub o pătură, o armă de foc (carabină), model din anul 1944, 32 de cartușe și 5 tuburi calibrul 7,62 mm. Bărbatul nu avea documente legale pentru deţinerea armei şi muniţiei şi a declarat poliţiştilor de frontieră că le-a găsit în zonă.

Arma, cartușele și tuburile au fost predate de polițiștii de frontieră  lucrătorilor din cadrul Secției de Poliție Pojorâta, urmând să fie expertizate şi ulterior depuse în camera de corpuri delicte a Serviciului Arme şi Muniţii din cadrul I.P.J. Suceava.

Față de I.M. se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uzul de armă fără drept, cazul fiind preluat de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, în vederea soluționării legale.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.