Unii călători care vin în Marea Britanie vor trebui să fie plasați în carantină în hoteluri, din cauza preocupărilor legate de noile mutații ale Covid-19, scrie BBC, care precizează că o decizie în acest sen urmează să fie luată de executivul de la Londra.

Prim-ministrul Boris Johnson va lua o decizie după ce va discuta ulterior propunerile cu miniștrii superiori. Măsurile se vor aplica probabil cetățenilor britanici și celor cu drepturi de ședere permanentă care sosesc din țări cu risc ridicat, cum ar fi Africa de Sud.

Majoritatea cetățenilor străini din țările cu risc ridicat se confruntă deja cu interdicții de călătorie în Marea Britanie, scrie b1.ro.

Cerința de izolare într-un hotel timp de 10 zile se va aplica sosirilor din cea mai mare parte a Africii de Sud și America de Sud, precum și din Portugalia, deoarece multe zboruri din Brazilia vin prin Lisabona, potrivit editorului politic al BBC Newsnight, Nicholas Watt.

El a spus că nu a existat „încă o decizie definitivă” cu privire la sosirile din alte părți ale lumii și că aceasta este „încă o problemă în desfășurare”.

Surse apropiate Executivului au declarat că cei plasați în carantină în hoteluri vor trebui să plătească costurile propriei cazări forțate.

Fenomenul „apei moarte” care i-a îngrozit pe specialişti: vapoarele se opresc brusc, iar motoarele învârt „în gol”

Primul ministru Boris Johnson va conduce în această seară o reuniune a comitetului de operațiuni Covid la care vor participa înalți miniștri pentru a discuta despre opțiuni. Cu toate acestea, nu va fi posibilă implementarea imediată a unor noi măsuri, a declarat Iain Watson, corespondentul politic al BBC.

Unii miniștri – inclusiv secretarul de interne Priti Patel – au depus eforturi pentru utilizarea pe scară mai largă a carantinei hoteliere, argumentând că o abordare prea vizată se poate dovedi ineficientă.

Carantina hotelieră este deja utilizată în țări precum Noua Zeelandă și Australia. Conform obligațiilor actuale de călătorie, aproape toate persoanele trebuie să prezinte teste cu rezultate negative pentru Covid-19 efectuate cu cel mult 72 de ore înainte de a pleca pentru a fi acceptate în Marea Britanie.

Chiar și după acest test negativ, cei care soesc trebuie să fieplasați  în carantină până la 10 zile, deși acest lucru se poate face acasă.

În Anglia, această perioadă de autoizolare poate fi scurtată cu un al doilea test negativ după cinci zile.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.