Caravana „Câştigă România!” porneşte din nou la drum prin ţară. În perioada 23-26 septembrie, între orele 16:00-19:00, toţi cei care sunt pasionaţi de concursul de cultură generală difuzat de TVR 2 şi vor să trăiască pe viu emoţiile show-ului televizat se pot înscrie la preselecţiile organizate în patru mari oraşe ale țării.

În această toamnă, fanii „Câștigă România!” din Bacău, Suceava, Satu Mare şi Oradea au şansa să-şi împlinească visul şi să devină concurenţi ai unicului show de cultură generală din peisajul media. Echipa „Câștigă România!” îi învită pe cei care cunosc şi îndrăgesc istoria, cultura şi frumuseţile României la un dialog antrenant şi să se înscrie la preselecţiile celui de-al şaselea sezon al concursului prezentat de Virgil Ianţu.

Preselecţiile se vor desfăşura între orele 16:00-19:00, în următoarele locaţii:

LUNI, 23 septembrie – BACĂU. Centrul de Cultură „George Apostu”. Str. Crângului nr. 18, Bacău.

MARȚI, 24 septembrie – SUCEAVA. Teatrul Municipal „Matei Vișniec”. Str. Dragoș Vodă nr.1, Suceava.

MIERCURI, 25 septembrie – SATU MARE. Hotel & Restaurant Poesis, Str. Mircea cel Bătrân nr.11, Satu Mare.

JOI, 26 septembrie – ORADEA. Muzeul Oraşului Oradea – MoO – Complex Cultural Cetatea Oradea, corpul G. Piața Emanuil Gojdu nr. 39 – 41.

Producţie 100% românească, a Televiziunii Române împreună cu compania Zucchero Media, „Câştigă România!” este o emisiune-concurs de cultură generală difuzată la TVR 2 prezentată de Virgil Ianţu.

În fiecare ediţie, în platoul emisiunii se află trei concurenţi. Calculatorul alege de pe harta României un judeţ de graniţă ca punct de plecare, iar misiunea celor aflaţi în concurs este să ajungă într-un alt judeţ, tot de graniţă. Pentru a merge mai departe, participanţii trebuie să răspundă corect la întrebări de cultură generală ce au legătură cu judeţele „prin care trec”. Concurentul care reuşeşte să câştige zece ediţii consecutive, maximum de ediţii la care poate participa prin regulament, intră şi în posesia Marelui Premiu „Câştigă România”, un autoturism.

„Câştigă România!” a devenit una dintre cele mai cunoscute şi îndrăgite emisiuni de gen din România, aceasta fiind remarcată şi la nivel internaţional. Emisiunea-concurs de pe TVR 2 s-a lansat pe piaţa internaţională, iar în premieră formatul românesc prezentat de Virgil Ianţu va fi adaptat pentru publicul american. Actriţa Whoopi Goldberg va fi producătoarea show-ului, care se va intitula „Win Your Country“.

În 2017, producţia TVR a fost selecţionată la Eurovision Creative Forum, organizat de EBU (European Broadcasting Union). Un an mai târziu, concursul de cultură generală de la TVR 2 a fost selectat în finala „International Format Awards 2018”, la secţiunea Cel mai bun format de game show de studio, într-o competiţie internaţională în care se premiază cele mai valoroase formate de emisiuni.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.