Caravana “Violenţa în familie nu trebuie să te lase rece” a trecut astăzi şi prin Suceava. În faţa parcului de la prefectură, între orele 10:00 – 16:00, o echipă coordonată de expertul social al proiectului, Liliana Anghel, a putut fi găsită la intrarea dinspre Muzeul de Istorie, iar cetăţenii au fost chestionaţi cu privire la fenomenul de violenţă în familie.

În data de 1 noiembrie 2012, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale a lansat, în cadrul unei conferinţe organizate în Bucureşti, campania naţională privind prevenirea şi combaterea violenţei în familie, intitulată “Violenţa în familie nu trebuie să te lase rece”.

“Cu această ocazie s-a dat startul caravanei mobile prin intermediul căreia vor fi realizate activităţile de conştientizare şi informare a populaţiei cu privire la gravitatea acestui fenomen, drepturile pe care legea le conferă victimelor violenţei în familie, serviciile de care acestea pot beneficia”, a declarat Liliana Anghel expert social în cadrul proiectului.

Chestionarele cu răspunsurile sucevenilor vor fi analizate într-un studiu ştiintific, astfel încât acestea să reflecte realitatea fenomenului.

Caravana va avea 35 de opriri în localităţile reşedinţă de judeţ şi sectoarele municipiului Bucureşti, în locaţii intens circulate care pot facilita accesul unui număr cât mai mare de persoane la această acţiune.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.