După data de 18 septembrie, asigurații își vor putea primi cardurile de sănătate! Cel puțin asta prevede acordul-cadru pentru distribuirea cardurilor de sănătate semnat vineri, 05 septembrie, între Compania Națională Poșta Română și Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Conform unui document de presă al Poștei Române, valoarea totală a contractului semnat este de 37,5 milioane de lei, având o perioadă de patru ani. Numărul total de carduri ce urmează a fi livrate este estimat la aproximativ 13,6, până la sfârșitul lunii octombrie dorindu-se a se livra 91% din cardurile de sănătate.

Felul în care vor arăta aceste carduri de sănătate a fost stabilit încă din anul 2012, prin Ordinul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nr. 633/2012, prevederile rămânând aceleași. Prin urmare, un card de sănătate ar trebui să conțină numele și prenumele asiguratului, codul de asigurat, numărul cardului, precum și data expirării cardului. De asemenea, un card de sănătate va mai cuprinde date generale pe care asigurații trebuie să le respecte.

Cu toate că aceste carduri de sănătate nu au fost folosite, ele sunt obligatorii încă din 1 ianuarie 2013, rolul lor fiind de a înlocui adeverința de asigurat. Ca atare, până ce românii vor primi cardurile electronice, vor fi nevoiți să dovedească faptul că sunt asigurați tot cu adeverința eliberată de la angajator.

La semnarea acordului-cadru dintre Poșta Română și CNAS au luat parte premierul Victor Ponta, prim-ministrul sănătății Nicolae Bănicioiu, directorul general al Poștei Române, Alexandru Petrescu, și președintele CNAS, Vasile Ciurchea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.